Bàsquet

El cànon ACB, més a prop d'abolir-se

El MoraBanc Andorra sempre ha manifestat que demanarà una compensació

El cànon ACB, més a prop d'abolir-seBCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cànon d’ascens a l’ACB podria tenir les hores comptades. El periodista espanyol Chema de Lucas va piular dimarts passat a la nit que el president de l’ACB, Francisco Roca, té al pensament dos ascensos per a la temporada 2017-2018, per la qual cosa la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) hauria decidit eliminar aquesta llei i, conseqüentment, tornarien els ascensos i descensos.

Altres mitjans de comunicació, com la cadena COPE, també van confirmar que la resolució conclourà amb l’extinció d’aquesta exigència per poder estar al màxim nivell del bàsquet espanyol. El termini de la CNMC per resoldre l’expedient finalitza en breu i aquesta filtració apunta que es farà cas omís de les al·legacions de l’ACB i s’entrarà en un nou panorama que esperançarà els equips de LEB or i, probablement, farà tremolar els que flirtegin amb les posicions de descens.

Per la seva part, el MoraBanc Andorra, que fa tres anys va abonar els milions d’euros demanats per ser de primera, sempre ha manifestat que de confirmar-se aquesta nova mesura reclamarà una compensació econòmica. Cal recordar que Roca l’any passat va declarar sobre aquest aspecte que “s’haurà de buscar una solució per a tots els conjunts que han pagat el cànon que estan a la Lliga Endesa, per una qüestió de justícia”. De totes maneres, fonts properes a la cúpula de l’ACB indiquen que de moment no hi ha res confirmat.

ALUMNES DE 5 ANYS DEL JANER VISITEN ELS JUGADORS DEL MORABANC

ANDORRA LA VELLA. Nenes i nens de cinc anys del projecte dels esports en anglès del col·legi Mare Janer van poder conèixer ahir els jugadors del MoraBanc Andorra. Giorgi Shermadini, Thanasis Antetokounmpo i el capità, David Navarro, van fer de mestres de cerimònies rebent-los i donant-los consells. Finalment, es van quedar a veure l’entrenament.

tracking