Guardons

Albert Llovera i Philippe Croizon opten conjuntament al premi Princesa d'Astúries

És el cinquè any consecutiu que el pilot andorrà aspira a rebre el reconeixement

Repeteix candidaturaFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i França, a través dels seus respectius ambaixadors a Espanya, Jaume Gaytan i Yves Saint- Geours, han presentat a la seu de la Fundació Princesa d’Astúries a Madrid, una candidatura conjunta a favor dels esportistes amb discapacitat, Albert Llovera i Philippe Croizon, per optar als Premis Princesa d'Astúries 2017. És el cinquè any consecutiu que Llovera aspira al reconeixement i la novetat d'enguany és que la candidatura va de la mà de l'estat veí, amb Croizon.

Segons ha explicat l'executiu, en la declaració de mèrits que acompanya la presentació de la candidatura conjunta de Llovera i Croizon, es destaca que l'esperit de superació constant dels dos esportistes al llarg de la seva trajectòria, s'ajusta plenament amb els valors promoguts per la Fundació Princesa d’Astúries.

D'Albert Llovera es destaca la seva trajectòria esportiva tant en el món de l'esquí com en el del motor i el fet de ser la primera persona amb discapacitat de la història de l'automobilisme en realitzar el Campionat del món absolut de rallis, i al 2007, va participar al París-Dakar, ralli que va aconseguir finalitzar al 2015 en la categoria de cotxes, i al 2016 i 2017 en la categoria de camions.

En el cas de Philippe Croizon es destaca que va ser el primer atleta greument discapacitat en nedar el Canal de la Mànega el 2010, i el primer nedador que va connectar els 5 continents en 100 dies passant pels estrets de Gibraltar i de Bering, el mar Roig, el Pacífic entre Papua Nova Guinea i Indonèsia. Al 2016 va competir al ralli del Marroc i al 2017 al París-Dakar, on va acabar 48è i on va establir l'amistat amb l'Albert Llovera.

En la declaració de mèrits, també es posa de relleu que les activitats automobilístiques d'Albert Llovera i Philippe Croizon han contribuït a millorar i revolucionar els comandaments dels vehicles per a persones amb discapacitats. Tanmateix, es recorda que Llovera és ambaixador d'UNICEF des del 2010, participant en missions humanitàries a Maurtiània, i que al 2013 va rebre el trofeu María de Villota a la superació. Per la seva banda, Philippe Croizon és Cavaller de la Legió d'Honor des del 2011, i aquell mateix any se li va concedir el trofeu de l'Acadèmia dels Esports.

Finalment, la declaració de mèrits de la candidatura a favor d'Albert Llovera i Philippe Croizon per optar als Premis Princesa de Astúries es destaca que els valors de superació de la discapacitat a través de l'esport de Llovera i Croizon és exemple per a tota la societat per vèncer les dificultats.

tracking