Tecnologia audiovisual puntera per cobrir la Copa del Món 2019

L'audiència potencial de l'esdeveniment pot arribar als 750 milions de persones i fins a 35 televisions tindran drets per retransmetre en directe la competició

Ttecnologia audiovisual puntera per cobrir la Copa del Món 2019ANA / C. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Queden gairebé dos anys, però Grandvalira ja s'ha posat a treballar per garantir la màxima espectacularitat audiovisual dels esquiadors i esquiadores que baixaran per les pistes Avet de Soldeu i Àliga del Tarter, durant les finals de la Copa del Món d'esquí alpí 2019. Avui tècnics de la productora Infront Sports & Media han treballat 'in situ' per començar a dissenyar com es mostrarà a tot el món la competició. L'audiència potencial d'unes finals de la Copa del Món pot arribar a ser de 750 milions de persones, tal com ha destacat el director general de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, mentre que vora 35 televisions d'arreu del món tindran els drets per retransmetre en directe l'esdeveniment. Tot ha d'estar calculat i treballat per poder plasmar en imatges l'espectacle, ja que serà "una oportunitat magnífica per potenciar el país" i "s'ha d’aprofitar", ha ressaltat Blanch.

Franco Scotton, responsable de producció d'Infront, ha desvetllat alguns detalls de la producció en la qual treballen. L'objectiu és "millorar el que vam fer al passat", com per exemple la cobertura de la Copa del Món d'esquí alpí femení. Per aconseguir-ho, instal·laran 25 càmeres a la pista Àliga i 32 a l'Avet. Algunes d'elles permetran fer càmeres lentes espectaculars, d'altres seran aèries, algunes gravaran 360 graus i també n'hi haurà destinades a captar el fervor del públic, ha explicat Scotton. Es busca també poder "captar la dificultat de la pista" amb les càmeres, ha explicat Scotton.

Els tècnics d'Infront han estat acompanyats durant la seva visita pel director de cursa de les finals de la Copa del Món, Jordi Pujol, que és qui els ha ajudat a definir on es col·locaran les càmeres. "Jo els dic per on passaran els esquiadors i ells posen els mitjans tècnics i l'experiència", ha destacat.

Per la part que li toca, la Federació Andorrana d'Esquí també està posant fil a l'agulla per intentar "de totes totes" garantir la presència d'un esquiador en categoria masculina i una en categoria femenina a les finals. "És l’objectiu marcat i tenim esperances d'aconseguir-ho", ha manifestat el vicepresident de la Federació Andorrana d'Esquí, Josep Maria Raméntol. S'han de classificar entre els 25 millors.

tracking