Bàsquet

Solana qualifica la derrota al Palau de “clatellada” i espera una reacció

El director esportiu del MoraBanc veu l’equip sense alegria a fora, on ha perdut 11 partits de 13TQueden cinc duels a casa i això el fa ser optimista en clau de play-off

Solana qualifica la derrota al Palau de “clatellada” i espera una reaccióACB PHOTO / V. SALGADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francesc Solana, com la resta de l’expedició del MoraBanc Andorra i dels aficionats que es van desplaçar a Barcelona, va viure diumenge una experiència dura al Palau Blaugrana. La derrota, i especialment el parcial de 39 a 21 en l’últim quart, va ser un cop dur de pair. Però mirant la part positiva, la lliga no s’atura i diumenge vinent espera el Movistar Estudiantes. A això s’agafava ahir Solana l’endemà de la pitjor desfeta andorrana a l’ACB (-37). “En tota la temporada tens clatellades d’aquestes. Hem de tenir una visió més general. És cert que l’equip des del partit del Gran Canària [victòria per 64-90] i a excepció de la Copa no ha mostrat una cara amb la mateixa alegria. Contra el Saragossa vam demostrar capacitat de reacció i espero que l’equip la torni a tenir diumenge vinent.” Respecte al mal balanç com a visitant (dos triomfs en tretze partits), Solana va assenyalar que “a casa portem 10 d’11. El balanç no està gens equilibrat, però crec que en cap equip tret dels de dalt, que guanyen a casa i a fora. És evident que al Poliesportiu quan competeixes estàs més protegit. A casa tenim jugadors que la seva personalitat es multiplica i és una virtut, però hem d’aconseguir que a fora se sentin igual, cosa que no passa”.

Joan Peñarroya va apuntar en la roda de premsa posterior al partit que el seu equip havia abaixat els braços, fet amb el qual coincideix Solana: “Fins diumenge no ens havia passat. No ens poden anotar 39 punts en l’últim quart. Com a club no ens podem permetre que l’equip mostri aquesta imatge.”

La derrota al Palau no ha comportat perdre la vuitena plaça a la lliga –l’última per entrar al play-off– per la derrota del Bilbao Basket. Pensant a entrar en la lluita pel títol i per jugar a Europa la temporada vinent, el fet que el MoraBanc hagi de jugar cinc dels vuits partits que resten de fase regular al Poliesportiu “ens dona esperances, vista la trajectòria fins ara. L’equip competeix millor com a local”. El calendari depara dos partits consecutius al Poliesportiu (Estudiantes i Iberostar Tenerife) i també han de passar per Andorra el Fuenlabrada i dos cocos com el València i el Reial Madrid, amb qui el MoraBanc tancarà la fase regular. El director esportiu confia a rebre suport màxim per part dels aficionats, començant per diumenge vinent: “El públic si alguna cosa ha fet aquesta temporada és ajudar-nos a guanyar i en tenim demostracions. Espero que diumenge torni a fer-ho contra un rival que ens ho posarà molt complicat.”

tracking