Càstigs per als futbolistes per la baralla de juvenils

L’FC Andorra i l’AE Prat condemnen els fets de diumenge a la Borda Mateu en el duel de juvenils

Càstigs per als futbolistes per la baralla de juvenilsRTVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La lamentable picabaralla que va recollir en imatges Andorra Televisió diumenge en el partit dels juvenils de l’FC Andorra i l’AE Prat a la Borda Mateu no han deixat indiferent ningú i la repercussió va ser màxima als mitjans espanyols durant tot el dia d’ahir. Els protagonistes van ser diversos jugadors del conjunt visitant, entre els quals destacava el dorsal 9, Yuseff Lasgaa, i una persona del públic. L’implicat de la grada, segons ha pogut saber el Diari, hauria estat el jugador Èric de Pablos, que no estava convocat per lesió i que és internacional amb seleccions inferiors.

L’entitat del Principat va emetre ahir un comunicat en què condemnava els “lamentables” incidents. “El club reprova les actituds violentes, ja siguin físiques o verbals, que es produeixin tant dins com fora del terreny de joc, i sempre posa èmfasi a transmetre els valors de l’esport, que no tenen res a veure amb els fets que es van viure diumenge”, indicaven a l’escrit. “La junta directiva ha obert un expedient informatiu per estudiar els fets”, concloïa. El president de l’FC Andorra, Albert Ferré, afegia en declaracions al Diari que “tenim tolerància zero amb la violència dins i fora del camp i el que no podem fer és passar per alt aquesta conducta”.

De moment,el club va decidir apartar el jugador implicat en la picabaralla de l’equip, i durant aquesta setmana s’estudiarà la sanció interna que se li imposarà, que pot anar des d’un mes sense jugar fins a l’expulsió directa del club. La versió de De Pablos és que només va aplaudir Lasgaa mentre anava camí a vestidors quan aquest va ser expulsat i no li va arribar a dir res que el portés a reaccionar d’aquesta manera, malgrat que testimonis asseguren que sí que es van pronunciar paraules gruixudes al jugador del conjunt barceloní des de la grada.

Pel que fa al Prat, que ahir al vespre va fer diverses reunions entre directiva i implicats, va emetre un comunicat en què informava d’una roda de premsa per avui a les 19.30 hores a les seves instal·lacions esportives per fer referència als fets. El president del club, Luis Quiñonero, en declaracions al Diari, també va mostrar la seva repulsió als incidents. “És un fet molt desagradable per part de tots els implicats i no s’ha de donar, però lamentablement va passar”, assenyalava el màxim dirigent del Prat. “Si no hagués estat pels pares que es van posar a separar hauria pogut acabar molt pitjor”, explicava Quiñonero, que afegia respecte al seu jugador que “aplicarem el codi intern amb totes les conseqüències. No hi ha cap mena de justificació per haver actuat així”. Segons asseguraven des dels clubs, els juvenils que van protagonitzar la picabaralla estaven molt penedits.

Possible Sanció a l’Andorra

Com a local, el club del Principat podria rebre una multa econòmica pels fets que van implicar membres de la grada. Els precedents en altres categories fan pensar a una multa d’entre 300 o 400 euros més una advertència de tancament de camp. Pel que fa al Prat, Lasgaa podria haver de complir una sanció de mínim 5 partits sense jugar, més dos o tres per a l’autor de la puntada de peu posterior, Osama Rahali, que també va veure targeta vermella en l’enrenou dels incidents. Tot plegat es decidirà dimecres en la reunió que ha de fer el comitè de competició de la Federació Catalana, que ahir, igual que l’ens futbolístic andorrà com a propietari de les instal·lacions, no van voler fer declaracions més enllà de condemnar els fets.

Els fets

Tot va començar quan alguns jugadors andorrans van recriminar als barcelonins que no havien llançat la pilota a fora quan Albert Grau estava estès a terra amb molèsties. Lasgaa va empènyer un jugador de l’Andorra i va veure targeta vermella directa. De camí a vestidors va ser increpat per la grada, es va rebotar i es va dirigir directament cap al lloc on se situava el públic. Allà hi havia De Pablos. Varis jugadors del Prat van anar a la zona i van començar a volar els cops de puny entre el juvenil del club del Principat i diversos dels visitants, entre els quals Lasgaa. Els pares dels dos clubs que es trobaven a la grada es van posar a separar els protagonistes de la picabaralla i entre ells es trobava la mare del dorsal 9 dels visitants. Sense ells, la cosa podria haver estat molt pitjor.

EMPAT TÈRBOL

UN PARTIT AMB POC EN JOC

Encara que tampoc hauria tingut justificació en cas de ser així, al matx en què es van produir els incidents no hi havia res en joc esportivament parlant. L’FC Andor­ra és sisè i el Prat quart i ambdós equips es troben lluny de l’ascens. En el moment de la picabaralla, que es va produir als minuts finals, el partit anava 2 a 1. L’àrbitre va demanar presència policial per continuar el matx i els ànims es van apaivagar. Finalment, el partit es va resoldre amb un 2 a 2 després que el Prat pogués marcar al darrer sospir amb dos jugadors menys. Tot això, però, va quedar en un segon pla pels fets lamentables previs.

tracking