Esquí de muntanya

Xavi Areny i David Albós entren en el Top-30 de la Mondolè Ski Alp

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va col·locar ahir Xavi Areny i David Albós entre els trenta primers classificats a la cursa individual de la Mondolè Ski Alp, prova de la Copa del Món d’esquí de munta­nya, guanyada pel corredor italià Damiano Lenzi. Areny va finalitzar en la 26a posició, mentre que Albós va ser el 29è, a tretze minuts del vencedor. La participació de l’equip nacional en categoria sènior es va completar amb la 32a posició de Joan Albós i la 34a de Gerber Martín, just per davant de Marc Font, 35è absolut i desè entre els espoirs. Jordi Solé, amb problemes intestinals, no va acabar la prova. “El Xavi i el David han fet una bona cursa, quedant entre el 12% i el 13% de diferència amb relació al primer. Estem allà quant als percentatges i amb dos Top-30. La resta estaria a la banda baixa del que ens esperàvem”, analitzava el tècnic, Xavi Comas.

En noies, Maria Fargues va fer una bona cursa, que la va situar en la tretzena plaça, a 10’24’’ de la francesa Laetitia Roux, la vencedora. “La Maria entra en el Top-15 que era el que li demanàvem i amb un 12% sobre Roux. Està prou bé”, assegurava.

Entre els júniors, David Pérez i Sergi Casabella van acabar en les darreres posicions –catorzè i quinzè, respectivament, de setze finalistes–, acusant segurament l’esforç realitzat a la Pierra Menta. “Tot i no fer una mala cursa han notat a les cames la Pierra Menta i els ha faltat marxa”, indicava el tècnic de la FAM, que sobre Marc Font va comentar que no s’havia trobar gaire bé físicament. Avui es disputarà la cursa d’esprint amb tot l’equip a la sortida si Jordi Solé es recupera.