CS-310

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Fase de classificació mundial 2018

Andorra recupera el gust per sumar

La selecció neutralitza el joc de les Fèroe i ambiciona el triomf quan el rival es queda amb deu

Andorra recupera el gust per sumarFernando Galindo

Andorra va trencar ahir una ratxa de 58 derrotes consecutives en partit oficial. Cada vegada la selecció de Koldo Álvarez de Eulate venia competint millor a casa contra rivals com Letònia (0-1) o la potent Suïssa (1-2), i davant les Illes Fèroe, el 82è combinat del món, va aprofitar el moment. Era el dia i ni el mal temps ho va impedir. La selecció venia de gua­-nyar San Marino i l’empenta per la victòria va ajudar a assolir la fita. Al final va ser un punt, el primer després de gairebé dotze anys. I va ser un punt fins i tot un pèl amarg perquè Andorra va acabar el partit a l’àrea rival a la recerca d’un gol que posés la cirereta al pastís. Però no va arribar tot i un parell d’aproximacions, beneficiant-se de l’expulsió d’Edmundsson, el millor feroès. La selecció segueix tancant la classificació, però Letònia es veu ja més a prop.

La primera part va ser per a l’optimisme. Andorra va sortir amb les idees clares. Defensa ferma, solidaritat entre els jugadors, tapant espais i mirant de provocar l’errada dels jugadors de les Fèroe, poc dotats tècnicament i sense creativitat. Les consignes de Koldo van funcionar, tot i que els escandinaus van tenir un parell d’ocasions per obrir el marcador. Andorra també es va apropar a la porteria de Nielsen, però el xut de Moisés li va sortir fluix. Era el minut 13 i les Fèroe estaven sense Edmundsson, que va rebre l’impacte del colze d’Ilde Lima a l’àrea i va estar més de cinc minuts a fora mentre no li buscaven una nova samarreta per canviar la que tenia amb sang. El feroès, molt enfadat per l’acció, va demanar penal, que segurament algú altre hauria xiulat.

Els primers van ser intensos, amb picabaralles entre els jugadors. Calia marcar territori. Quan es van calmar una mica els ànims les Fèroe van passar a controlar la pilota i a forçar accions a pilota aturada, on portaven sensació de perill. Gregersen va estar a punt de marcar i Edmundsson va tenir l’ocasió més clara en una cavalcada en solitari en què es va trobar amb José Antonio, titular ahir. A la segona part Andorra va tenir més control del partit i les Fèroe no van crear perill. I menys encara des de l’expulsió d’Edmundsson per simular una falta. La vermella va esperonar la selecció, que va anar a buscar el gol. Els joves Aláez i Àlex Martínez eren un corcó per als visitants i el gol va estar a prop en un parell d’accions.

CRISTIANO GUIA UNA SÒLIDA PORTUGAL I SUÏSSA ES MANTÉ PRIMERA

En els altres dos enfrontaments del mateix grup d’Andorra, Portugal es va imposar a Hongria per 3 a 0 en un partit en què Cristiano Ronaldo va fer un doblet i va sumar el seu 70è gol amb la selecció. Tot i això, els de Fernando Santos no van poder celebrar-ho amb el lideratge, ja que Suïssa va fer el just per assegurar tres punts davant Letònia que la mantenen líder (1-0) gràcies a un gol de Drmic.