Fase de classiciació Mundial 2018

Il·lusió continguda

Andorra es veu amb possibilitats reals de puntuar avui davant de les Illes Fèroe, tot ser conscient que el rival està per damunt

Il·lusió contingudaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha arribat el dia més assenyalat des que va començar la fase de classificació per al Mundial de Rússia 2018. Andorra es veu amb possibilitats reals de puntuar en l’enfrontament que té avui (18 h) contra les Illes Fèroe a l’Estadi Nacional, i no amaga la il·lusió que suposaria acabar amb la sequera de punts en partits oficials després de la important victòria de fa un mes contra San Marino, que va servir per acabar amb la ratxa de 86 partits sense conèixer la victòria.

Les Fèroe, quarts del grup B amb quatre punts, són a priori més forts que Letònia. Malgrat tot, els tricolors són més ambiciosos de cara a aquest matx, sempre tenint clar que el rival està per damunt futbolísticament, tal com ha demostrat en aquesta fase. “Respectem molt les Illes Fèroe. Tenen una molt bona selecció i els quatre punts que porten ho demostren. Juguen un futbol molt fàcil, però efectiu”, analitzava ahir el seleccionador nacional, Koldo Álvarez, en la roda de premsa prèvia al duel.

Sobre el plantejament que utilitzarà la tricolor, el tècnic va exposar que “espero que siguem fidels a nosaltres mateixos i que no per intentar fer coses noves que no estan al nostre abast tirem un partit per la borda els primers minuts”. En aquest sentit, Koldo va fer referència als primers 30 minuts del matx contra Hongria. “Si juguem així, estic segur que tindrem les nostres oportunitats”, va comentar, afegint que “haurem de mantenir una bona fase defensiva”. La clau, segons el tècnic, també serà “arribar als últims minuts” amb el partit obert.

Per la seva part, el capità, Ilde Lima, va parlar del perill del rival d’avui, però a l’hora no amagava la il·lusió que els provoca poder puntuar. “Fèroe és una selecció desconeguda i potser per això els que no la coneixen veuen més proper treure els tres punts, però nosaltres sabem que serà complicat”, declarava el central, abans d’afegir que “evidentment tots tenim la il·lusió de treure alguna cosa positiva”. L’equip espera que l’afició ajudi a empènyer, especialment després de totes les accions que ha preparat la federació per implicar més la gent del país. “Esperem que les grades tinguin el millor color possible”, assenyalava el tècnic.

Pel que fa a l’aspecte físic, Koldo assegurava que estan bé i “tenir només un partit ens beneficia”. No obstant, el tècnic no podrà comptar amb Víctor Rodríguez, que finalment serà baixa per les molèsties al genoll. “És una llàstima perquè sabem l’esforç que ha fet tota la setmana per arribar a ser amb nosaltres, però finalment vam decidir que entrés un altre company al seu lloc”, lamentava el seleccionador.

Per la banda visitant, el seleccionador de les Illes Fèroe, Lars Olsen, té algunes baixes de jugadors imprescindibles per a ell, com el sancionat Frodi Benjaminsen, o els lesionats Bardur Olsen i Ragnar Nattestad, tres jugadors clau en l’onze feroès en aquesta fase. Tot i les tres baixes significatives, el tècnic va explicar que “tenim molta confiança en nosaltres mateixos i esperem utilitzar-la demà i que puguem guanyar”. Olsen també va assegurar, com tots els entrenadors fan abans d’un partit contra la tricolor, que “tenim molt respecte per Andorra”. En aquest sentit, el tècnic danès va indicar que “han tingut molts problemes quan han jugat a fora”, però també va recordar que “a casa sempre ho posen difícil als rivals”, fent referència als partits contra Letònia i Suïssa al Nacional en què van caure en ambdós casos per la mínima.

Avui, però, la història pot canviar i si Andorra completa un matx perfecte podrà tenir a tocar l’objectiu de puntuar, per fi.

tracking