Curses de muntanya

El cos de banders estrena cursa per la zona d'Enclar

La prova es disputarà el 22 d’abril, serà solidària i tindrà un recorregut de 16 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell

El cos de banders estrena cursa per la zona d'EnclarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trentè aniversari de la creació del vedat d’Enclar ha estat l’excusa perfecta perquè el cos de banders organitzi la primera cursa de muntanya per descobrir aquesta zona “desconeguda per molts”, segons va explicar el director del cos, Miquel Rossell. La prova es disputarà el 22 d’abril i tindrà un recorregut total de 16 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell positiu i negatiu, amb sortida i arribada a la Margineda. Bona part de la cursa es desenvoluparà pel vedat d’Enclar, respectant sempre la fauna de la zona, majoritàriament isards. “La data del 22 d’abril potser no acompanya perquè s’acaba la temporada d’esquí de muntanya, però la nostra prioritat era no destorbar la fauna i el mes de maig és més complicat perquè és època de cria dels isards”, va indicar Rossell, que veu la prova que organitzaran com “una bona preparació per a altres curses”.

El fet de ser la primera edició fa difícil als organitzadors, que han comptat amb la col·laboració econòmica i material dels comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, d’avançar una xifra de participants, tot i que Rossell va comentar que “pensem que hi pot haver uns 50 corredors, encara que probablement en tinguem més”. La prova, que passarà per camins recuperats, seguirà el reglament de la Federació de Muntanyisme i en properes edicions s’intentarà que formi part de la Copa d’Andorra.

Les inscripcions per a la cursa, a un preu de 10 euros, s’obriran avui a la pàgina web www.topcrononet, i la recaptació tindrà finalitats solidàries ja que s’entregarà a l’associació sense ànim de lucre Hi arribarem, que permet gaudir de la muntanya a persones amb diversitat funcional.

tracking