TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Supervisió de la FIS

El coordinador de la Copa del Món masculina, Emmanuel Couder, visitarà Andorra properament per conèixer les instal·lacions per a les finals del 2019

Supervisió de la FISLAURENT SALINO / ZOOM AGENCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La delegació del comitè organitzador de les finals de la Copa del Món del 2019, formada per Conrad Blanch, David Hidalgo i Jordi Pujol ja es troba al país després de seguir in situ el desenvolupament del final de la temporada a Aspen (Estats Units). Els tres representants van tornar satisfets de l’experiència, que ha de servir per resoldre qualsevol contingència que pugui sorgir d’aquí a poc menys de dos anys. En aquest sentit, Jordi Pujol, director de cursa de les finals, explicava ahir que “tècnicament no hi ha cap problema quant a l’organització, sempre que la meteorologia respecti. Jo m’he centrat a Aspen a seguir el muntatge de la pista, que ha d’acollir el mateix dia, homes i dones, com feien el canvi de traçat i el que més m’interessava era veure el Team Event, que no l’hem organitzat mai. I no he vist cap problema”.

Als Estats Units la delegació andorrana va trobar-se amb els màxims responsables dels circuits masculí i femení de Copa del Món, Markus Waldner i Atle Skaardal, i abans del final de temporada d’esquí, el 17 d’abril, un representant de la FIS visitarà Andorra. Serà el coordinador de la Copa del Món masculina, Emmanuel Couder, qui supervisarà les instal·lacions que acolliran les finals, amb L’Avet i L’Àliga com a pistes que rebran les proves tècniques i les de velocitat i el Team Event. “Emmanuel Couder no ha vingut mai al país i vol veure com ho hem fet. Serà una visita en què inspeccionarà tot, les pistes, les sales per als corredors, els skirooms... tot”, assenyalava Jordi Pujol. Els responsables de la Copa del Món femenina, en canvi, ja tenen prou coneixement de l’organització andorrana i no enviaran ningú.

Com explicava Jordi Pujol, la prova per equips (Team Event) és la que més incertesa genera, atès que no se n’ha fet mai a Andorra. Per això, i d’acord amb la FAE, es contempla la celebració d’una prova pilot durant el Nacional, que avui s’acabarà de tancar. Carles Visa, director tècnic de la federació i membre del comitè organitzador, apuntava ahir que “enguany no crec que sigui Campionat d’Andorra, però emmarcarem la prova dins el Nacional, l’últim dia. Així podrem provar-la i fer rodatge amb vista a les finals”. El Team Event es desenvoluparà a la pista L’Àliga, amb els participants baixant en paral·lel. “És una distància d’eslàlom amb portes de gegant. Necessiten una zona una mica plana i a l’Avet no és possible”, indicava Visa. El comitè organitzador vol fer el test definitiu l’any vinent a les finals de la Copa d’Europa, però per això hauran de comptar amb el vistiplau dels equips, ja que no es troba al programa.

MIREIA GUTIÉRREZ SIGNA EL MILLOR RESULTAT EN PUNTS

Mireia Gutiérrez va signar dilluns a Yuzhno-Sakhalinsk (Rússia) el seu millor resultat de sempre quant a punts FIS (8,74 pels 12,99 que té a l’última llista). L’esquiadora de la FAE va aconseguir la fita en l’eslàlom de la Far East Cup –la Copa d’Europa asiàtica– en el qual va classificar-se en quarta posició, a 0’’39 de la guanyadora, l’eslovena Marusa Ferk. “És el seu millor resultat, indiscutiblement, si mirem els punts FIS, i ens ajudarà en vista a l’any vinent per sortir una mica més endavant. Ara hauria de confirmar-ho amb uns altres 8 punts o fins i tot menys”, indicava ahir Carles Visa, que hi va afegir que “l’objectiu a aquestes altures és que rebaixi punts”. Gutiérrez, que ahir a la nit disputava un altre eslàlom, havia pres part a Rússia en dos gegants, amb un quinzè lloc com a resultat (no va acabar la primera cursa).

Més competicions

Jornada intensa ahir de competicions per a la FAE. A banda del resultat de Rússia, l’equip masculí va competir en dos gegants FIS a Sainte Fpoy Tarentaise, amb Àxel Esteve com a més destacat, amb una tretzena plaça ahir i un dissetè lloc dilluns. Joan Verdú no va acabar cap de les dues proves en què també van participar Josh Alayrach, Robert Solsona, Matías Vargas, Xavi Salvadores i Arià Missé. D’altra banda, Villard de Lans va acollir un parell de gegants de categoria Citizen, amb tres andorrans ahir en el Top 10, Pol Suárez, cinquè, Cerni Mesa, setè i Albert Pérez, novè. Dilluns el millor va ser Cerni Mesa, sisè.

tracking