ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc recupera la victòria contra el Saragossa

El MoraBanc torna a mostrar-se imparable al Poliesportiu i suma un nou triomf davant un Tecnyconta Saragossa molt seriós

El MoraBanc recupera la victòria contra el SaragossaXavier Pujol

El MoraBanc segueix sent imparable a casa. És igual si venen de fer el pitjor partit de la temporada, ells són capaços de fer el millor i ahir ho van demostrar donant cops damunt la taula constantment des del salt inicial davant un rival molt seriós els 40 minuts i que no va regalar absolutament res. L’equip va complir tot el que havia promès durant la setmana per assolir un triomf guanyat amb molta suor.

El conjunt andorrà va començar el matx com una piconadora i deixava clar que durant la setmana s’havia treballat a fons el començament dels partits. Parcial de sortida de 7-0 que es va estendre al 12-4 gràcies a un joc en equip que no es va veure en tot el duel a Múrcia. Malgrat el gran inici local, el Saragossa també estava endollat i no deixava marxar més del compte els del Principat, retallant fins al 12-10. Els dos equips estaven totalment dins en el joc, però era el MoraBanc qui anava un pas per davant i van completar el millor primer quart de la temporada anotant 33 punts pels 21 dels visitants.

Tot i gaudir d’un avantatge de 12 punts, els aragonesos seguien mostrant un bon joc, amb molt d’encert exterior, i no deixaven anar el tren dels de Peñarroya. En aquest punt, Martynas Gecevicius va ser l’home clau dels seus amb cinc triples en aquest període dels nou en total del seu equip. Això va permetre que el Tecnyconta s’apropés al segon quart (45-41), però amb un parcial de 10-5 final es va arribar al descans amb un 56-47. La prova clara que el MoraBanc s’havia refet de l’últim partit és que a la mitja part havia fet 3 punts més que en tot el duel de Múrcia.

El Saragossa va sortir encara més fort a la represa i va eliminar tot el marge que havia assolit el MoraBanc a la primera part a l’equador del tercer quart (70-69) i fins i tot va arribar a capgirar el marcador amb un encert exterior molt elevat entre tot l’equip, que va sumar cinc triples més. El dar­rer quart es va encarar amb avantatge visitant (76-77) després d’una màxima diferència de tres punts. El canvi de lideratge no va ser una qüestió de davallada del MoraBanc, que va fer 20 punts al tercer període, sinó que va ser el Saragossa qui va trobar l’encert i va aprofitar les errades dels locals per sumar 30 punts.

Els aragonesos van aturar el ritme d’anotació al darrer quart i els del Principat van revertir novament la situació als instants inicials (84-80). En aquest punt, el MoraBanc va notar que tenia el que quan juga de visitant no té: el suport de l’afició. Els de Peñarroya es van trobar un rival molt dur que volia deixar obert el partit fins al darrer segon, però al final el duel es va decidir amb un triple de Burjanadze a falta de 56 segons per al final que posava el 97-90. Bendzius va retallar des de la línia de personal, i al final Walker va posar la cirereta amb una esmaixada amb pòster inclòs a Sergi Garcia per, no només assegurar l’hamburguesa, sinó per anar fins als 100 punts per primera vegada aquesta temporada en un duel sense pròrroga. El MoraBanc seguirà una jornada més en posicions de play-off, amb 12 victòries i és que quan juga a casa és una altra història.

LES CLAUS

La sortida

EL Morabanc va complir el que va prometre durant la setmana a l’inici del partit i va fer una posada en escena excel·lent exhibint el millor primer quart de tota la temporada, amb 33 punts

Constància

El saragossa no va parar de lluitar i va tenir minuts de domini al tercer quart, però els de Joan Peñarroya tampoc es van deixar anar i van ser capaços de revertir la situació de nou

L’afició

És la clau de la gran versió de l’equip a casa. En els moments de més dificultat el Poliesportiu es va fer escoltar i va empènyer el MoraBanc a un nou triomf. Es van guanyar l’hamburguesa