esports de neu

Esteve és 31è en la cursa inicial i manté el lideratge

L’andorrà compta amb dos punts d’avantatge respecte de l’italià Sergio Rigoni a falta de les dues darreres proves

Esteve és 31è en la cursa inicial i manté el lideratgeMONTSERRAT ALTIMIRAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va iniciar ahir la defensa del lideratge de la Copa d’Europa a les finals que s’estan disputant a l’estació austríaca de Seefeld. L’andorrà, que afrontava una prova que no és la seva especialitat, com són els 3.300 metres estil patinador, va assolir una 31a plaça amb un temps de 7’54’’9, quedant-se a 24’’8 del guanyador, el francès Jean Tiberghien. Esteve va poder mantenir la primera plaça del circuit continental amb 420 punts, pels 418 d’un dels seus màxims rivals al títol, l’italià Sergio Rigoni, mentre que l’altre gran rival, el també italià Giandomenico Salvadori, no va participar en la cita d’ahir.

“És el que esperàvem perquè el desavantatge no és tan gran i crec que recuperarem posicions”, assenyalava el tècnic, Joan Erola, conscient que mantenir la posició preferent de la classificació de Copa d’Europa passades les dues últimes proves no serà fàcil. Avui, però, tindrà l’oportunitat de recuperar temps als 15 quilòmetres clàssics, una cursa que s’ajusta més a les característiques de l’esquiador de fons del Principat, mentre que demà serà el torn per als 15 km persecució.

Carola Vila també va ser present ahir a Seefeld, on va disputar els 2,5 km de la categoria júnior, acabant en la 35a posició amb un temps de 7’36’’4, quedant a 57’’9 de la guanyadora, l’alemanya Antonia Fraebel. Vila també competirà avui a l’estació austríaca, on farà la prova dels 5 km clàssics.

Per altra banda, en surf de neu, Maeva Estévez va assolir ahir una satisfactòria sisena posició a la primera de les dues curses de Copa d’Europa de Lenk (Suïssa). Amb el resultat, l’andorrana es va situar en la 19a posició de la general de la competició continental. Avui disputarà la segona cita d’aquesta Copa d’Europa.

Mundial ajornat

Al Campionat del Món de Sierra Nevada d’estil lliure, ahir es van ajornar a causa del fort vent les sessions de qualificació de l’Slopestyle en què Carles Aguarales havia de participar. La cita es disputarà avui a les 11 h amb una única ronda per cada rider.

tracking