BTT

A la meca de la BTT

‘Purito’ Rodríguez encapçala la representació del país a la Cape Epic, que completen Sintu Vives, Miguel Lorenzo i per primera vegada una dona, Montse Arauz

A la meca de la BTTFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra estarà més representada que mai a l’Absa Cape Epic 2017, la prova per etapes més exigent del món en bicicleta de munta­nya, que té com a escenari Sud-àfrica. El més mediàtic serà Joaquim Purito Rodríguez, que compartirà equip amb un mite de la BTT, José Antonio Hermida. Entre els amateurs, dos experimentats corredors del país, Sintu Vives, per a qui serà la quarta participació a la cursa africana, i Miguel Lorenzo, immers a superar enguany la Triple Corona i ser finisher a la TransAndes, que ja ha completat amb èxit, la Cape Epic i la Titan Desert. La gran novetat andorrana és la participació per primera vegada d’una corredora, Montse Arauz, que compartirà equip mixt amb el basc José Antonio Itarte, amb qui ja va disputar fa uns mesos la Marroc on Bike. Arauz, de 46 anys, és entrenadora personal i té experiència en diverses disciplines del cicloturisme a la BTT, passant per duat­lons i curses de muntanya. La corredora, de camí cap a Sud-àfrica, comentava ahir al Diari que “la idea de córrer la Cape Epic va sorgir després del Marroc. Ens va anar molt bé i vam decidir que ens hi inscriuríem. La Cape Epic és una cursa que a tothom li agradaria fer una vegada a la vida”.

I és que la prova sud-africana es considera com el Tour de França de la bicicleta de munta­nya, amb centenars d’equips participants àvids de glòria esportiva o simplement desitjosos de completar el recorregut, que inclou 8 etapes i prop de 700 quilòmetres i no precisament plans. La Cape Epic donarà el tret de sortida diumenge vinent amb un pròleg de 26 quilòmetres i 750 metres de desnivell, que servirà d’aperitiu per a les set etapes següents, totes amb un tancament horari per poder seguir endavant. “Què és el que em fa més por? Els dies de competició. El més important és sortir amb el cap fred i regular molt. Tots anem preparats, però no saps mai el que et trobaràs i a mi em preocupa no tenir la força suficient per acabar.” L’altra prova per etapes en què va participar, al Marroc, tenia cinc jornades i gairebé 300 quilòmetres menys. A Sud-àfrica Arauz comptarà amb el suport d’Irarte, de 52 anys i a qui defineix com “un gran ciclista i una gran persona”. Als dos els arriba “el moment”, després de preparar la cursa durant sis mesos. “Estem preparats per a tot i amb ganes que comenci ja la prova”, assegura.

Una situació semblant, a un altre nivell, es trobarà Purito Rodríguez, que tindrà Hermida com a àngel de la guarda. Després de debutar amb el mallot del Bahrain a l’Andalusia Bike, el resident afronta el repte de completar la prova més prestigiosa de la seva nova disciplina. De camí cap a Sud-àfrica, Purito penjava a les xarxes socials aquest post: “Junts aquesta aventura se’ns farà curta, segur! Ell cuidarà de mi i jo d’ell. I no ens separarem mai... bon rotllet, contents, feliços i sense estrès! Ell farà de pare i jo de bon fill.” Hermida té força experiència a l’Epic i forma part del club Amabubesi, que integren aquells bikers que han completat tres o més edicions.

Sintu Vives podrà entrar enguany en aquest grup selecte si finalitza la cursa (va ser finisher els anys 2010 i 2014 i no va acabar el 2011). Vives compartirà equip aquesta edició amb el català Ferran Marsà, que va arribar l’únic any que hi va participar (2014).

Per a Miguel Lorenzo i el seu company Joan Montaner, tots dos de 49 anys, aquesta serà la primera presència a la Cape Epic, tot i que l’andorrà té àmplia experiència en proves per etapa amb tres Titan Desert acabades, una Titan Tropic i una TransAndes.

Per a tots els andorrans el repte serà arribar el 26 de març a Val de Vie in Paarl.

A la meca de la BTT

tracking