El Reial Madrid recupera el lideratge

El Barça sucumbeix a Riazor i els blancs no fallen contra un Betis valent

El Dépor va noquejar el Barça en el primer partit postremuntada (2-1) i el deixa sense el lideratge de la lliga, de nou en mans del Reial Madrid, que va derrotar amb problemes el Betis (2-1). L’equip gallec va superar un Barça encara sota els efectes de la borratxera d’elogis per eliminar el PSG i que no va comptar amb Neymar ni Rafinha. Els de Luis Enrique, que no perdien en lliga des de l’octubre, no van trobar el camí del gol en la primera meitat i en les poques ocasions de què va disposar es van trobar amb el porter Lux. Els gallecs, en canvi, van aprofitar la segona oportunitat clara per marcar. Joselu primer va obligar a lluir-se Ter Stegen i en el córner següent una errada de Mascherano, combinada després amb una altra del porter, van regalar el gol local. La reacció blaugrana va arribar a l’inici de la segona part, quan Luis Suárez va restablir la igualada. El Dépor no es va arronsar i va proposar un partit d’anada i tornada. La pilota s’apropava a les dues àrees i en un córner els de Pepe Mel van treure petroli de la passivitat de Jordi Alba, que va ser superat per alt per Bergantiños. Era el 2 a 1 que ningú creia a Riazor. El Barça ho va intentar amb desesperació i sense encert. La lliga es complicava. I més després que el Madrid superés, no sense problemes, el Betis. Una tremenda errada de Keylor Navas, que prèviament havia d’haver estar expulsat per tirar Brasanac fora de l’àrea, va fer pujar al marcador un xut de Sanabria (24’). Pocs minuts després el davanter va ser empentat a l’àrea per Carvajal, però de nou Mateu Lahoz es va desentendre. I abans del descans Cristiano Ronaldo va aconseguir l’empat després d’una bona centrada de Marcelo.

En la segona meitat, el Betis va arribar amb perill a la porteria madridista, però no va materialitzar les ocasions i el Reial Madrid no va perdonar. Després d’oportunitats per als dos bàndols i quan faltaven 10 minuts i els andalusos jugaven amb un menys, va arribar el gol salvador de Sergio Ramos. Victòria que val un lideratge, amb 2 punts de renda i un partit menys.