ACB Lliga Endesa

El Múrcia passa per sobre del MoraBanc

El MoraBanc Andorra no entra ‘endollat’ al partit i un primer gran període de la UCAM decanta la balança

El Múrcia passa per sobre del MoraBancACB Photo / J. Bernal

El BC MoraBanc Andor­ra va perdre ahir al Palau d’Esports de Múrcia davant la UCAM per 77 a 53. El duel es va convertir en un infern i un martiri des del primer segon de joc fins a l’últim. Els partits fora de casa són una assignatura pendent que com abans aprovi l’equip de Joan Peñarroya millor, ja que aquest no és el camí per aspirar a jugar el play-off.

El MoraBanc va patir un inici molt potent del conjunt murcià. Una embranzida sense treva els va deixar amb deu punts en el marcador pels 24 dels locals al final del primer quart. El físic dels homes de Katsikaris i l’encert que van tenir des de totes les posicions els va servir per obtenir un marge ampli. Per contra, els andorrans no van despertar i els jugadors que van sortir de la banqueta no van saber-ho arreglar.

Shermadini va ser anul·lat per complet i no va anotar cap cistella. Els seus defensors, sí. En plural, ja que cada cop que rebia a prop de l’ampolla li feien un dos contra un, no el van deixar respirar i, tot i que va carregar-los de faltes, els col·legiats es van descuidar de xiular-ne algunes. Els segons deu minuts (20-14 de parcial) van desenvolupar-se en la mateixa línia amb un rival massa inspirat que va noquejar les opcions de remuntar. Els murcians van errar molt poc i van assolir uns percentatges d’equip gran: 50% en tirs de camp (els andor­rans van finalitzar el segon quart amb un 31%). En altres ocasions de dificultat els temps morts de Peñarroya van donar els seus fruits, però aquesta vegada no va ser així. Shermadini va enfilar els vestidors amb 0 punts en el seu caseller, Albicy va perdre clarament el duel amb Campazzo i només Chris Czerapowicz, cada vegada més adaptat, es va guanyar els aplaudiments dels companys. L’aler suec va aconseguir 9 punts i un 2 de 2 en triples. Un miratge, vist el 3 de 18 (17% d’encert) de l’equip al final del partit.

Les cares dels andorrans després del descans, durant la roda de safates, eren unes altres i certament el MoraBanc va entrar molt endollat, però les esperances van esfumar-se en un obrir i tancar d’ulls per culpa de Campazzo, que va fer i desfer com va voler i es va convertir en el guia de la UCAM. Per la seva part, Shermadini va poder començar a tirar del carro gràcies a la lluita incansable que va fer per rebre en condicions en els seus dominis. Ara bé, el joc no va ser dels millors. No es van trenar gaires jugades, els tirs no van entrar, el rebot era un maldecap (21 captures més a favor dels locals, amb 15 d’ofensius) i la frustració de tots va ser més que evident. El tercer període se’l va acabar emportant el conjunt andorrà (13-17) i va finalitzar amb un canvi d’estratègia defensiva: la defensa zonal que tant bon resultat va donar dissabte per remuntar contra l’ICL. I que ahir no va servir. L’últim quart (20-12) va ser un tràmit molt dur. El MoraBanc només s’ha endut dues victòries de visitant. Aquest no és el camí.