x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ciclisme

Més copes del món

La Massana ha demanat per escrit a l’UCI repetir al calendari internacional de BTT els anys 2019 i 2020

La presentació de la Copa del Món de BTT

Representats polítics van ser presents ahir a l'inici del compte enrere per la prova de bicicleta de muntanya.

Fernando Galindo Fernando Galindo
Toni Martí i David Baró tallant el pastís commemoratiu després d'iniciar el compte enrere per a la Copa del Món i el Mundial Master.

Més copes del món

Toni Martí i David Baró tallant el pastís commemoratiu després d'iniciar el compte enrere per a la Copa del Món i el Mundial Master.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/03/2017 a les 10:48
La Massana va iniciar ahir el compte enrere oficial per rebre la Copa del Món de BTT, amb l’afegit del Mundial de Masters, al Vallnord Bike Park. 99 dies queden avui perquè la parròquia i per extensió Andorra tornin a ser l’epicentre mundial de la bicicleta de muntanya, amb la doble cita que s’allargarà del 19 al 24 de juny per als masters i del 26 de juny al 2 de juliol per a la Copa del Món. I la Massana no es vol quedar aquí. La Unió Ciclista Internacional (UCI) ja ha concedit l’organització de la Copa del Món 2018 –prevista per al 14 de juliol– i des de la corporació que encapçala David Baró ja s’han fet les gestions per repetir dos anys més. Com va avançar el cònsol major, “fa uns dies vam enviar la carta a l’UCI per mirar de ser seu de nou els anys 2019 i 2020. Estarem atents a la seva resposta, que vindrà condicionada perquè l’esdeveniment d’enguany sigui un èxit. Cal que ens hi concentrem”. El cònsol va assenyalar que la decisió de demanar de nou l’organització “és bona per a la parròquia més enllà del color polític i volem que el pròxim equip comunal tingui una Copa del Món atorgada”.
Baró va explicar que per a la propera edició s’esperen uns 50.000 aficionats, molts dels quals assistiran al Mundial Master i es quedaran al Principat per seguir la Copa del Món, que per cinquè any farà estada a Andorra (2008, 2009, 2013 i 2016, amb el Mundial el 2015).
El circuit mundial repetirà en els dos escenaris del Vallnord Bike Park que s’han fet un nom a la Copa del Món: el circuit d’XCO (cross-country olímpic), de 4,5 quilòmetres i màxima exigència, i el descens, de 2,5 i amb final al poble de la Massana, destacat per l’UCI com el segon millor del calendari, darrere de l’intocable Fort Wiliam, a Escòcia. “Estem molt a prop seu i aviat se’ns considerarà la Fort William d’Andor­ra”, indicava Albert Balcells, director tècnic de la Copa del Món. “Allà l’ambient que es viu és especial, si bé és cert que fa molts anys que tenen la prova i només fan descens. Nosaltres enguany treballarem per aconseguir l’excel·lència”.
La mànega andorrana de la Copa del Món s’ha guanyat un nom gràcies a la bona feina. Sense anar més lluny, l’any passat va ser la seu amb més audiència de totes, amb més de 2 milions de visualitzacions i més de 100 hores de retransmissió en directe, per donar només unes xifres.
L’edició d’enguany comptarà amb un pressupost d’uns 700.000 euros, cent mil més que l’última, per l’afegitó dels Masters, i des de l’organització de la competició s’espera “que no es generi dèficit”, segons va comentar Josep Marticella, director de Pal-Arinsal.
L’acte protocol·lari d’inici del compte enrere, celebrat al teatre de les Fontetes massanenc, amb ple d’autoritats i patrocinadors, va comptar amb la presència del cap de Govern i president honorífic de l’esdeveniment, Toni Martí, que va referir-se a la Copa del Món com “una gran aventura, treballada des de fa molt de temps, i és una bona aventura no només en l’àmbit parroquial, que també, sinó nacional”. En aquest sentit, hi va afegir que “tant de bo puguem trobar més grans aventures com aquesta per fer créixer el Principat d’Andorra”. Martí va destacar que acollir esdeveniments de tanta rellevància internacional “ens permet diversificar el nostre turisme”.

EN DESCENS
Hi haurà 4 'riders' locals
Andorra estarà representada a la Copa del Món per quatre riders que competiran tots en descens. Seran Joan Aracil (júnior de primer any) i les elits Blanca Aracil, Albert Barilaro i Guillem Casal. Enguany no hi haurà cap corredor en la prova de cros country olímpic després que Guy Díaz optés per deixar l’alt nivell. El Mundial de Màsters tindrà també participants del Principat, tot i que correran a títol individual i no sota el paraigua de la federació que presideix Gerard Riart.
 
Etiquetes
  • #2 Inocents
    (10/03/17 15:47)

    No cal demanar res. Pagant us la donarant. Es un negoci, per ells, els que ho venent. Cap peis, les vol. som tant supermegas que ens han fet creure que la de Soldeu Val 2.000000 deuros i el govern financia similar barbaritat.

    Respondre
  • #1 Jordi
    (10/03/17 09:53)

    Sense banca, sense tabac i aviat sense duanes, sembla que només ens queda explotar les muntanyes amb Copes del món, Ultra Trails i tot tipus d'espectacles que ens donin una pela.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts