Curses de muntanya

Retorn i consolidació

L’equip nacional, en el qual destaca la reincorporació de Xavi Teixidó a través del circuit d’ultres, ja ha encarat el calendari del curs

Retorn i consolidacióArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip nacional de curses de muntanya ja està pensant en la nova temporada. Els corredors que aquest any conformen el conjunt que representarà la Federació Andorrana de Munta­nyisme (FAM) durant l’estiu ja han encarat el calendari dels primers mesos i el nombre de competicions, aproximat, que disputaran. La principal novetat d’aquest any, però, serà el retorn de Xavi Teixidó a la dinàmica de l’equip nacional, que després d’un any apartat per lesions i la manca de motivació se centrarà en el circuit de la Copa del Món d’ultres, com ja va anunciar l’octubre de l’any passat. “Torno a estar motivat com quan tenia 25 anys i tot m’està anant millor, sobretot en el tema de les lesions”, explica l’experimentat corredor. Començarà a principi de maig amb la Transvulcania Marathon, de 75 quilòmetres, la primera de les tres curses que de moment té confirmades, i està en espera d’una altra. “L’any passat, que em vaig treure la pressió de sobre, vaig fer pràcticament una de les millors temporades de la meva vida”, assenyala el corredor, que recorda com els triomfs a la 2900 Alpine Run i a la Mític de l’Andor­ra Ultra Trail, en la qual no hi serà aquest any, el van catapultar.

El seu germà Ferran celebra que pogués tornar: “Estic supercontent, és un crac i no ho dic perquè sigui el meu germà, sinó perquè les proves que fa de rendiment ho diuen així.” Els dos coincidiran aquest inici a la Transvulcania, ja que també hi haurà una prova de vertical en què el petit dels Teixidó competirà, que abans, a principi d’abril, s’estrenarà a la Cabrales 3 verticals. “La meva intenció és la d’anar al podi de nou i millorar si puc. Tinc ambició, però sempre sent humil perquè el nivell va augmentant i puja gent jove amb força”, explica el corredor de verticals, que és conscient de la dificultat que serà repetir la fita dels dos darrers anys, malgrat que veu “factible” ser amb els de dalt.

El gir que ha donat el circuit de l’especialitat de Ferran és un fet que veu amb molt bons ulls, sobretot perquè es premiarà més la regularitat abans que fer grans resultats en curses concretes. Comptaran les sis millors posicions obtingudes i l’andorrà té previst realitzar-ne set de fixes del circuit, amb la possibilitat d’arribar-ne a completar fins a 13. “Pressió no en tinc cap i ja vaig amb la motivació al màxim”, assegura el corredor.

Continuïtat a les ‘Sky’

Els altres dos corredors de l’equip del Principat, els germans Òscar i Marc Casal, tindran un calendari similar al de l’any passat a les Skyrunner World Series, amb set curses, moltes de les quals repetides de la temporada 2016, començant al maig per la de la Xina. Els dos andorrans encaren el setè any al circuit mundial d’sky i ja són uns experimentats. La motivació, però, segueix anant pels núvols malgrat que no miraran pels resultats en si. “Les posicions són una mica enganyoses de vegades”, destaquen els dos, que veuen com la prioritat abans és “rebaixar els temps” en les curses que repetiran. Tot i això, ser al Top-10 com la temporada passada “estaria més que bé”.

Els quatre atletes de muntanya pràcticament encara no s’han ni calçat les botes per tornar a entrenar sobre el seu terreny, malgrat que l’entrenament realitzat durant l’hivern “ha estat profitós”. Els quatre no veuen l’hora per tornar a competir en una nova temporada d’ambició.

VILA I POU, A LA PART ALTA A LA PIERRA MENTA

La mítica cursa per etapes d’esquí de muntanya Pierra Menta va donar el tret de sortida ahir amb la primera etapa, en la qual van participar dos equips d’andorrans. Marc Vila i Pepe Pou van ser els més ben posicionats, ja que van finalitzar en la 76a plaça d’una cursa conformada per 193 equips. Els dos andorrans es van situar a 52’37’’ dels líders, els campions mundials, Matteo Eydallin i Damiano Lenzi. Carles Rossell i Dani Rozados eren 124ns, a 1 h 07’’29 dels italians.

Retorn i consolidació

tracking