Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
mountain bike

La Copa del Món de Mountain Bike i els Mundials Màsters atrauran 50.000 visitants

El cònsol major de la Massana, David Baró, assegura que la previsió és obtenir un retorn econòmic “important” amb l’organització de les proves
La presentació de la Copa del Món de Mountain Bike

La Copa del Món de Mountain Bike i els Mundials Màsters atrauran 50.000 visitants

La presentació de la Copa del Món de Mountain Bike

SFG
Actualitzada 09/03/2017 a les 17:02
Per sisè cop la parròquia de la Massana serà l'escenari d'una Copa del Món de Mountain Bike i també els Mundials Màsters (per a majors de 30 anys), dos dels esdeveniments esportius de més nivell del món. En aquest cas, la Copa del Món tindrà lloc entre l'1 i el 2 de juliol i els Màsters es disputaran una setmana abans d'aquesta competició, com a preàmbul del gran esdeveniment.

50.000 visitants. Aquesta és la xifra que s'espera aconseguir durant les dues proves internacionals i és que com d'altres anys, aquest tipus d'esdeveniment suposa un "important retorn econòmic per la parròquia i el país", segons ha destacat el cònsol major de la Massana, David Baró. Les dades de visualitzacions acompanyen a les xifres de visitants i és que la Unió Ciclista Internacional (UCI) va donar a conèixer les dades de l'edició anterior de la Copa del Món, en la qual Andorra sortia com la prova més vista de l'any passat, amb més de 2 milions de visualitzacions i més de 100 hores de retransmissió en directe. Unes dades que, segons ha destacat Baró, "mostren que s'estan fent bé les coses i que cada any anem millorant". A aquestes paraules també s'hi ha sumat el cap de Govern i president honorífic de la cursa, Toni Martí, afegint que "aquesta és una bona aventura nacional". El cap de Govern també ha recalcat que aquest tipus d'esdeveniments permeten "diversificar el turisme del país", ja que amb aquestes proves es disputen en mesos d'estiu i suposen un reclam més pel país.

El cònsol també ha recalcat que "la intenció és potenciar la Massana com a destinació turística, a més aquest any amb els Màsters tindrem més pernoctacions", ja que segons Baró, els Màsters són un dels grans atractius per a la parròquia, ja que atreu més famílies i aficionats una setmana abans. Per referenciar la voluntat de continuar sent un territori 'mountain bike', el cònsol ha confirmat que ja s'ha realitzat una petició a la Federació Internacional de Ciclisme per acollir les copes del món del 2019 i 2020. Una decisió que, tal com ha assenyalat Baró, "és bona per a la parròquia més enllà del color polític i volem que el pròxim equip comunal tingui una Copa del Món atorgada".

Pel que fa a la cursa, el director de Pal-Arinsal, Josep Marticella, ha assenyalat que el pressupost d'enguany se situa al voltant dels 700.000 euros, dels quals 600.000 euros van destinats a la Copa del Món i els altres 100.000 als Màsters, tot i que el director ha reconegut que el gran objectiu és ser "equilibrats" i que amb els ingressos generats de l'esdeveniment no es generi cap dèficit. Per aquesta raó, els Màsters es realitzen una setmana abans de la Copa del Món per tal d'optimitzar els recursos. Marticella ha explicat que un dels factors a millorar per part de l'organització és la qualitat, ja que "encara tenim molt marge de millora però l'UCI ens valora molt positivament". Un dels grans objectius de l'organització és convertir-se en una de les proves 'top', fruit d'això Vallnord comptarà amb un total de 300 voluntaris per a les dues proves, per tal de poder desenvolupar correctament l'esdeveniment.

Les curses com és habitual es dividiran en dues modalitats: Cross Country i Descens, tant per la Copa del Món com pels Mundials Màsters. L'organització calcula que a la Copa del Món hi participin més de 700 'riders' i centenars de participants en els Màsters. El director tècnic de la cursa, Albert Balcells, ha assenyalat que pel que fa a Cross Country el recorregut romandrà exactament igual, però que en descens "hi haurà petites modificacions per reparar la pista i millorar els accessos al públic". Balcells ha destacat que "volem treballar l'excel·lència i volem que això es converteixi en un altaveu internacional".

El director tècnic també ha explicat que Andorra cada cop avança més en la qualitat de la prova i ha comentat que "estem molt a prop de Fort William i aviat se'ns considerà la Fort William d'Andorra", en referència a una de les proves més reconegudes internacionalment del circuit, com és la que cada any es disputa a la localitat escocesa de Fort William.
  • #3 Adria
    (09/03/17 21:01)

    Bona noticia. Una vegada mes felicitats a la Massana i a veure si ens despertem a encamp d'una vegada per totes.

    Respondre
  • #2 Bocata de xoriço
    (09/03/17 19:34)

    Més quantitat i menys qualitat, preferim el turisme massificat d'entrepà de xoriço abans que el client selecte, perquè en el fons, no tenim cap tipus de personalitat oferint el mateix que els altres, espectacles de muchedumbre.Després ens passarem dies recollint la merda que deixin tirada a les muntanyes.

    Respondre
  • #1 Seguretat
    (09/03/17 17:54)

    molt bé!! i amb dues patrulles al carrer!!

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts