Esquí de fons

Líder d'Europa

Irineu Esteve és primer a la classificació del circuit continental a falta de la competició final de la setmana vinent a Àustria

Líder d'EuropaFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve està completant una temporada per sobre del que s’esperava d’ell a l’inici, quan es parlava d’uns tímids objectius d’entrar al Top-15 o Top-10, que alhora semblaven ambiciosos, ja que es tractava del seu primer any en categoria sènior. Ja des del començament, va anar demostrant que té el nivell per estar amb els millors de l’esquí de fons mundial i ho va corroborar amb el brillant 29è lloc en l’estrena en un Campionat del Món la setmana passada. Però aquesta no va ser l’única vegada que ho havia demostrat. A principis de desembre ja va impactar amb un cinquè lloc en l’estrena en Copa d’Europa a Itàlia, i un dia després es va adjudicar el primer triomf al circuit continental en sènior. “Vam dir al començament que volíem entrar al Top-15 i algun Top-10, però quan vam començar les primeres curses ja es podia preveure que si mantenia el nivell podia estar amb els de dalt”, assegurava el seu tècnic, Joan Erola, que veu com “ara ja s’ha consolidat”.

Tant és així que després de tans bons resultats, Esteve ha passat a liderar la classificació de Copa d’Europa amb 415 punts després de les dues darreres curses a St. Ulrich, a Àustria, en què va ser quart i vuitè. Té el segon i el tercer, els italians Giandomenico Salvadori i Sergio Rigoni, a 23 punts i 27 punts de distància i l’andorrà afronta les finals de la Copa d’Europa, amb l’objectiu de defensar la posició. Serà entre el 17 i 19 de març a Àustria també, però a l’estació de Seefeld.

Els que abans eren primer i segon classificats no van participar a les curses de St Ulrich, i això va facilitar pujar al primer lloc, però aquest fet no treu mèrit a l’assolit per Esteve. Mai ningú de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) havia liderat la Copa d’Europa. De fet, ningú havia estat ni entre els set primers. “És molt bèstia. Està per sobre de les expectatives, però tots sabem que no està aquí per casualitat”, indicava el director tècnic de la FAE, Carles Visa.

Màxima dificultat

Mantenir la posició preferent no serà gens fàcil en aquesta última cita, ja que hi seran tots els esquiadors de fons més forts i es faran tres proves en tres dies, sent la darrera, els 15 km persecució la més important, ja que comptarà doble. “Serà molt difícil. A més estem a final de curs i ja començo a anar un pel just de forces, però intentarem mantenir la posició. De totes maneres, hem fet una gran temporada i l’important és que hem treballat bé, tot i que està clar que és millor que els resultats arribin i entrar al podi estaria molt bé”, comentava l’andorrà.

Erola, tot i ser conscient que mantenir el lideratge de cara a la prova de Seefeld serà complicat, veu amb molt bons ulls el fet de ser allà a dalt. “Acabar primer serà complicat, està tot molt ajustat, malgrat que està clar que és millor arribar amb avantatge que amb desavantatge. Són tres curses i anirem a lluitar-les”, indicava el tècnic, que afegia en un to més optimista que “les possibilitats hi són, pot passar de tot, i si ens va tot bé podem mantenir-la o també potser que baixi al cinquè lloc”. Tot i això, l’entrenador de la federació va deixar clar que “si no fem primers i som tercers o quarts, serà molt positiu també, i ni molt menys ens ho prendríem com un fracàs”.

Abans d’afrontar la defensa, Esteve tindrà una setmana per tornar a agafar forces després d’uns dies de moltes hores de viatge i competicions de màxima exigència. “Tenim temps per preparar bé les finals”, assegurava Erola. Després, n’hi haurà encara més per descansar, ja que acabaran el curs. “Tinc ganes d’acabar, però sé que al cap d’un mes ja ho trobaré a faltar”, concloïa Esteve.

ELS QUATRE ANDORRANS ES POSEN A PROVA AVUI AL DESCENS DEL MUNDIAL JÚNIOR D'ALPÍ

L’estació sueca d’Are acollirà avui la prova de descens del Campionat del Món júnior, en la qual hi seran presents quatre esquiadors andorrans: Carmina Pallàs i Cande Moreno, en categoria femenina, i Matías Vargas i Kevin Courrieu, en la masculina. Ahir van disputar el segon i últim entrenament sobre la pista de la competició. Pallàs va aturar el cronòmetre en 1’28’’72, assolint el 26è millor registre, a 2’’84 de la més ràpida, l’austríaca Dajana Dengscherz. Moreno no va acabar la baixada, ni Courrieu. Vargas sí que va completar l’entrenament, i ho va fer amb el 40è millor temps després d’assolir un registre d’1’26’’59, que va ser 2’’11 més lent que el més ràpid, el francès Nils Alphand. Avui, l’hora de la veritat.

tracking