Quilòmetre llançat

Grandvalira entregarà els Globus de Cristall de la Copa del Món

La pista Riberal acollirà del 6 al 9 d’abril les proves finals del circuit, amb els millors especialistes

Grandvalira entregarà els Globus de Cristall de la Copa del MónSergi Cano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Món de Quilòmetre Llançat (KL) arriba per sisè any consecutiu a Grandvalira amb la disputa de les proves finals del circuit, circumstància que permetrà la FIS entregar els Globus de Cristall als campions per primera vegada a Andorra. La cita serà, com les darreres edicions, a la pista Riberal del sector Grau Roig i tindrà lloc del 6 al 9 d’abril, més tard en el calendari. L’endar­reriment té una explicació: intentar aconseguir per fi els 200 Km/h de velocitat. “Els corredors ens van comentar l’any passat que la neu estava massa freda, era molt abrasiva i per això no es van assolir les velocitats previstes. Fent les curses a la primavera i quan el sol toca a la pista podrem atansar-nos als 200 per hora. Nosaltres ja posem la rampa i la torre i és qüestió d’enganxar el dia que la neu llisqui molt. Hem d’arribar als 200 com sigui”, assenyalava Nadal Antor, director tècnic de la Copa del Món de KL. L’esquiador Ricardo Adarraga, recordman espanyol de velocitat, que entrenarà uns dies a la pista, ratificava que “la neu a l’abril és més ràpida i si en algun moment es pot batre el rècord és en aquestes dates”.

El millor registre a la pista Riberal data de fa dos anys i està en poder de l’austríac Klaus Schrottshammer, amb 185,19 Km/h. Adarraga, un habitual a Grandvalira, va elogiar l’organització andorrana. “Des del 2011 que vaig venir per primera vegada fins ara és impressionant com ha après l’organització, que s’ha convertit en la millor del circuit. Quan vens aquí a fer quilòmetre llançat saps que és un valor segur. La pista està ben preparada i a mi m’agrada molt. És una pista perfecta per iniciar-se en la nostra disciplina perquè és molt segura i molt ràpida. És perfecta”.

En funció de com es desenvolupin les finals, Grandvalira demanarà rebre de nou l’any vinent la Copa del Món en les mateixes dates i així poder entregar els Globus de Cristall.

Encara que no s’han obert les inscripcions –la Copa del Món 2017 es va estrenar dilluns al Canadà–, la prova andorrana comptarà amb els millors especialistes del món, entre els quals destaquen els germans italians Simone i Ivan Origone (recordman mundial, amb 254,958 Km/h) i l’esquiadora, també italiana, Valentina Greggio (247,083 Km/h).

Uns dies abans d’acollir la Copa del Món a Riberal tindrà lloc el Campionat d’Andorra i dels Pirineus (2 d’abril). El Nacional de França, Espanya i Suïssa s’inclourà en alguna de les tres proves de la Copa del Món.

tracking