Motociclisme

La capital de la moto

L’assemblea general i la gala de la FIM del 25 i 26 de novembre faran que Andorra la Vella sigui el centre mundial d’aquest esport

La capital de la motoXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella està preparada per esdevenir la capital mundial del motociclisme el 2017 i 2018. Així ho van assegurar ahir en la presentació de l’assemblea general i la gala de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) del 25 i 26 de novembre, que es durà a terme al Centre de Congressos de la capital i l’Andorra Park Hotel, respectivament. A l’assemblea de la FIM serà l’única vegada en què les 113 federacions afiliades es reuneixen, per la qual cosa, segons explicava el director general de la FIM, Steve Aeschlimann, “és molt important, ja que es prenen decisions transcendentals”. L’acte de dissabte reunirà prop de 400 persones a la capital sumant els representants de totes les entitats i el personal tècnic encarregat de muntar el congrés. El dia fort, però, serà el de la gala, en la qual s’esperen unes 500 persones i en què es reconeixeran els més de 40 campions del món entre pilots i equips de 13 disciplines. “És la manifestació més glamurosa per celebrar els títols dels campions mundials”, descrivia l’alt càrrec de la FIM en la presentació.

Quant a xifres econòmiques, portar la cerimònia de final de temporada i el congrés té un cost habitual de 700.000 euros per any, dels quals 350.000 sempre van a càrrec de la FIM, i l’altra meitat els paga la Federació Motociclista d’Andorra (FMA). Malgrat tot, l’entitat presidida per Josep Puntí ha estalviat en algunes despeses, com ara el fet que realitzar l’assemblea general al Centre de Congressos sigui gratuït, i haurà d’aportar 200.000 euros. D’aquests, el comú d’Andorra la Vella en posarà 100.000, el Govern 80.000 i Andbank 20.000. “És una gran oportunitat per a la nostra federació i estem molt agraïts pel suport que ens van donar”, recordava Puntí.

La FIM va confirmar a l’octubre que l’esdeveniment vindria aquí després de veure que entre les candidatures d’Austràlia, Canadà i Portugal (Estoril), era la més atractiva. “Va ser el consell de direcció, que per la qualitat del dossier de presentació d’Andorra, va escollir-la per acollir els actes”, explicava Aeschlimann, que a més va recordar que “tenint en compte la qualitat d’organització d’actes esportius reconeguda per la federació, el consell va pensar que tenia totes les assegurances de tenir un bon esdeveniment”. I és que, en aquest sentit, Andorra ha acollit 20 vegades el Mundial de trial, 2 vegades el Trial de les Nacions, 3 esdeveniments de reconeixement mundial de supermoto, 1 d’enduro, 4 Campionats d’Espanya i múltiples competicions a escala nacional, i l’esforç realitzat durant tots aquests anys s’ha vist recompensat. A més, sempre ho han fet amb l’objectiu de ser el màxim sostenibles possible, motiu pel qual la FMA ha estat premiada en dues ocasions per la FIM, tal com recordava el seu president.

Ressò mundial

La cita tindrà un impacte important a escala internacional, segons va destacar el ministre de Turisme, Francesc Camp, que explicava que entre els més de 50 mitjans acreditats, dels quals la majoria són audiovisuals, es calcula que hi haurà 500 hores de difusió televisiva de l’acte arreu del món. “L’impacte mediàtic de ben segur que hi serà”, assenyalava Camp, que també va indicar que des del dimarts d’aquella setmana fins al dilluns següent, es calcula que hi haurà unes 2.000 pernoctacions al país, fet que va valorar positivament, ja que seran en un mes tradicionalment “fluix” com és el novembre, a més que els assistents seran d’un “alt poder adquisitiu”.

Al llarg d’aquella setmana també es duran a terme altres actes a part dels dos principals. Un dels que ja està assegurat és l’assemblea de la unió llatinoamericana de la FIM, que aprofitaran que seran tots en un mateix lloc per fer la seva reunió anual el dilluns 27. “La FIM ha de decidir si fer algun seminari a part durant els dies previs també”, explicava Puntí. L’atractiu principal, però, serà que durant un cap de setmana tots els ulls del motociclisme mundial estaran posats sobre Andorra, per on passaran els millors pilots i constructors del món.

tracking