motociclisme

L'Avintia Racing de Barberá i Baz crema roda a Meritxell

El resident Héctor Barberá, amb la clavícula trencada, i el francès Loris Baz repeteixen de pilots

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip Reale Avintia Racing, de MotoGP, que està establert a Andorra, va presentar ahir les noves motos per a la temporada 2017, amb l’espanyol Héctor Barberá i el francès Loris Baz com a pilots. Mateixa alineació que l’any passat, amb millor material (de nou Ducati) i màxima ambició per estar al davant en la categoria reina del Mundial de velocitat.

L’expilot Rubén Xaus va exercir de mestre de cerimònies. Al matí, l’equip del qual és propietari el resident Raúl Romero va fer l’estrena al circuit d’Andorra Pas de la Casa, on la Ducati de competició va arribar en helicòpter. Emilio Zamora, pilot Ducati, va fer una exhibició sobre la neu en substitució d’Héctor Barberá, que recentment es va trencar a València la clavícula esquerra i portava el braç en cabestrell. A la tarda, el circuit va ser l’avinguda Meritxell, amb sortida a la plaça de la Rotonda, on Zamora i Baz van cremar roda diverses vegades davant uns centenars de persones que prèviament havien pogut emportar-se pòsters signats per Baz i Barberá.

El pilot resident va lamentar “la mala sort” que ha tingut amb la lesió, tot i que buscava la part positiva: “el millor és que hi ha temps per a la recuperació i arribaré a la primera cursa. No sé a quin nivell. Ara el més important, després que l’operació hagi anat molt bé, és començar la recuperació. Als primers tests no arribaré, però a la cursa sí”. Sobre el nou material de la temporada, que Barberá afrontarà amb una Ducati Desmosedici GP16, el pilot va comentar que “és una moto millor que la de l’any passat, no és ben bé l’oficial 2016, però està molt a prop. És una moto molt ràpida, i si l’anterior temporada amb una moto de dos anys d’antiguitat estàvem del 5è al 10è regularment, enguany podem millorar això”. El valencià va acabar desè el Mundial de MotoGP, mentre que Baz, amb molts problemes de lesions, va ser vintè. El francès, que correrà amb una Ducati Desmosedici GP15, indicava que l’objectiu per al 2017 passa per “gaudir i rodar sense problemes. No serà complicat superar l’any passat, perquè vaig estar el 80% de la temporada lesionat. Enguany tinc una bona moto i la meta és estar dels 10 primers”.

L'Avintia Racing de Barberá i Baz crema roda a Meritxell

L'Avintia Racing de Barberá i Baz crema roda a Meritxell

tracking