esports

200.000 euros per acollir la gala amb els campions mundials del motociclisme

Segons el ministre Francesc Camp, estem davant una ocasió immillorable per "donar a conèixer Andorra la Vella i Andorra arreu del món"

200.000 euros per acollir la gala amb els campions mundials del motociclismeComú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els millors motoristes del món i els equips més competitius seran presents a Andorra la Vella els propers dies 25 i 26 de novembre. El motiu, la gala que celebra cada any des del 2010 la Federació Internacional de Motociclisne (FIM). El Principat ha estat la candidatura escollida per la seva "solidesa" i "qualitat", ha destacat el Chef General Officer de la FIM, Steve Aeschlimann. Ho ha fet avui durant la presentació de l'esdeveniment, que inclou també la celebració del congrés on més d'un centenar de federacions inscrites (entre elles Andorra), debaten sobre el futur del motociclisme i les seves normatives.

La gala és "la manifestació més glamurosa" dels campions mundials, considera Aeschlimann, ja que es posen les seves millors mudes per rebre els premis, i ser vistos a través de la televisió arreu del món. De fet, estem parlant de més de 50 mitjans de comunicació presents i de 30.000 minuts mundials d'audiència o, el que és el mateix, "500 hores de televisió" com a impacte mediàtic per al país, ha explicat el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp. Estem per tant davant una ocasió immillorable per "donar a conèixer Andorra la Vella i Andorra arreu del món", ha afegit.

A canvi, el Principat destinarà 200.000 euros per acollir l'esdeveniment. El cost total ascendeix als 700.000 euros, dels quals aporta la meitat la FIM i l'altra Andorra. No obstant això, ha explicat el president de la Federació Motociclista d'Andorra, Josep Puntí, el treball per ajustar preus i el fet de pagar "per partides" i no globalment permet que finalment el cost sigui d'aquests 200.000 esmentats. Del global, 100.000 els aporta el Comú d'Andorra la Vella, 80.000 Andorra Turisme i, finalment, 20.000 Andbank, el patrocinador principal de l'esdeveniment. Parlem d'una quantitat anual, i que es repetirà també el 2018, ja que la candidatura andorrana és per a dos anys.

A banda de la repercussió mediàtica, el congrés generarà al voltant de 2.000 pernoctacions, ha ressaltat el ministre, una dada especialment significativa tenint en compte que el novembre és un mes "fluix" en afluència turística. A banda, estem parlant d'uns assistents "amb un poder adquisitiu alt".

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha manifestat que aquest esdeveniment és una gran oportunitat per "demostrar la capacitat" de la capital per organitzar congressos. Per la seva part el sotsdirector general de Banca Privada d'Andbank, Josep Maria Cabanes, ha recordat que hi ha molts esportistes del món del motor que viuen al país i que la seva presència i la mateixa gala poden convertir-se en "un referent per al nostre jovent". Qui sap, ha afegit, si aquests premis potser "els entreguem a un andorrà" en un futur.

200.000 euros per acollir la gala amb els campions mundials del motociclisme

tracking