ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc remunta en un gran final

El MoraBanc Andorra va per sota en el marcador durant 35 minuts i en els darrers 5 aconsegueix una victòria molt soferta davant el cuer

El MoraBanc remunta en un gran finalXavier Pujol

Andorra la Vella

El MoraBanc Andor­ra va sumar ahir l’onzena victòria de la temporada i va tornar a la vuitena posició, o el que és el mateix, a la zona que dona accés al play-off (en espera del que faci avui el Bilbao Basket). Durant tota la setmana els jugadors que van passar per la zona mixta van coincidir que sumar un triomf davant l’ICL Manresa, després de la ratxa negativa era més important que mai per assolir la fita de jugar les fases finals de la lliga Endesa. Els números dels manresans durant l’actual campanya no han estat ni per casualitat positius, per la qual cosa, en un primer moment, tothom esperava un duel còmode per al conjunt dirigit per Joan Peñarroya.

A l’inici, el MoraBanc Andorra no va entrar endollat, ni amb determinació, mentre que el seu rival va completar una fantàstica actuació. Els visitants van estar molt encertats de cara a cistella, i per exemple van assolir un 100% en triples (5/5), fet que els va permetre distanciar-se en el marcador. Giorgi Shermadini, a qui se li va fer entrega de l’MVP del mes de gener, va mirar de retallar distàncies des de la pintura i David Walker anotant tot el que va llançar. Els d’Ibon Navarro van aconseguir posar una diferència de 10 punts sumant-ne al final 29 (19-29). En els 10 minuts següents es va notar certa millora en el conjunt andorrà, però els visitants no van posar-ho fàcil i van continuar sumant amb el joc exterior de Machado i la potència de Suggs (36-46).

El tècnic, Joan Peñarroya, va apostar per defensar en zona, opció que va donar els seus fruits, però no va ser suficient per capgirar la situació. Feia falta creure-hi i posar tota la carn a la graella, i això precisament és el que es va fer a la segona part. El descans va sentar força bé a la plantilla, i és que van sortir amb una altra cara i motivats per remuntar. El nom propi d’aquest període va ser el d’Andrew Albicy, que va marcar els tempos a la perfecció. El base francès va mirar de contagiar a l’equip la seva inspiració repartint assistències i anotant bàsquets importants. La reacció va ser a mitges, ja que Machado, que va acabar el duel amb 20 punts, Suggs i un inspiradíssim Pere Tomàs van seguir fent de les seves i van saber mantenir el coixí d’avantatge (58-68). Amb només un quart per endavant i el públic entregat, el MoraBanc Andorra va veure’s amb l’obligació de remuntar, ja no quedaven més oportunitats i així va ser. Shermadini, Antetokounmpo i Czerapowicz van signar un parcial de 8 a 0 que va deixar els andorrans a només una cistella de dos d’empatar l’enfrontament.

No hi havia manera que arribés el moment de posar-se per davant, fins que a quatre per acabar, el de sempre, el millor, l’MVP, Giorgi Shermadini va aconseguir el 73 a 72. Els darrers minuts van estar molt ben gestionats per part de tot l’equip, però el punt d’inflexió i el que va fer que el Manresa desesperés va ser un tros de triple d’Albicy, que va donar marge per tornar a guanyar (85-77).

LES CLAUS

L’estratègia

L’entrenador, Joan Peñar­­roya, va estar encertat al canviar el sistema defensiu de l’equip i optar per la zona. Els tiradors visitants es van veure més obstaculitzats i van començar a errar.

Últim quart

La remuntada es va començar a cuinar amb un parcial de 8 a 0 en començar els darrers 10 minuts. Els jugadors s’ho van creure i juntament amb una afició entregada es va assolir.

El triple

Aquest cop sí que el MoraBanc Andorra va estar encertat en els moments clau. Albicy va anotar un tir de tres punts a menys d’un minut per al final que va ser decisiu per al triomf.