El Barça goleja el Celta i fa inútil el triomf del Madrid

Una jornada més i tot segueix igual a la lliga espanyola. Perquè el líder, el Barça, va respondre a la victòria d’ahir a la tarda, a Eibar, del Reial Madrid (1-4) golejant el Celta amb autoritat (5-0). El Barça va assajar per a la tornada dels vuitens de la Champions de dimecres vinent contra el PSG (4-0 en contra) i va recuperar la millor versió en el primer partit després de l’anunci del tècnic que no renovaria. I amb el 3-4-3 dels últims dos enfrontaments. El Celta, que està fent una gran temporada, es va veure superat ja en la primera meitat, amb Neymar i Messi en el seu vessant estel·lar. Després d’un doble pal i d’un possible penal al brasiler va arribar el primer gol de Messi: un golàs. Abans del descans Neymar li va fer la competència amb un gol de vaselina. Per emmarcar. El Celta no trobava la tecla per aturar el gran joc blaugrana. Després del descans, Rakitic, en fora de joc, va anotar el 3-0 i més tard arribaria el quart, d’Umtiti, el primer amb la samarreta del Barça en lliga. Messi va tancar la golejada en un partit plàcid tot esperant la Champions. També li va anar bé al Madrid a Ipurúa, on els blancs van retrobar-se davant l’Eibar amb la victòria. El conjunt de Zidane, que va presentar un onze amb vuit canvis respecte el darrer partit de lliga, va executar un altíssim nivell de joc que va noquejar el seu rival i va fer ressorgir jugadors com Benzema, James, Asensio, Ramos i Pepe. El marcador final va ser d’1 a 4, però en mitja hora els de Zidane van sentenciar el matx fent tres gols. Benzema, molt qüestionat per l’estat de forma d’enguany, va obrir la llauna, va aconseguir el segon i va donar el tercer a James Rodríguez.

A la segona meitat, una rematada del colombià al pal va propiciar la diana de Marco Asensio. El conjunt basc va escurçar diferències a menys de 20 minuts per al final mitjançant Rubén Peña. Els blancs defensaran dimarts a la Champions contra el Nàpols el 3-1 del Bernabéu. Després tornarà la lliga, on Barça i Madrid, amb un partit menys, viuran un nou capítol pel lideratge.