ACB LLIGA ENDESA

No val a badar

El MoraBanc vol trencar la ratxa de tres derrotes consecutives en la visita del cuer, el Manresa, del qual no se’n refia l’equip

MoraBanc AndorraACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra vol retrobar-se amb la victòria i celebrar amb l’afició l’onzè triomf a la lliga per demostrar que l’equip ja ha oblidat els elogis de la Copa i està centrat en l’objectiu del play-off. Per això és fonamental trencar la ratxa de tres derrotes consecutives a la lliga (Joventut, Baskonia i Obradoiro). El rival al Poliesportiu (21 hores) serà l’ICL Manresa, que arriba com a cuer destacat (el penúltim el té a 3 victòries) i amb uns números que expliquen la seva classificació: pitjor atac (72,52 punts de mitjana), pitjor defensa (85,10 punts encaixats), equip pitjor valorat (64,95) i pitjor rebotador (31 captures de mitjana). Tot i les estadístiques, Joan Peñarroya, sant i senya del Manresa com a jugador, alertava ahir del perill del rival. “El Manresa és un equip que fa bé les coses, no es deixa anar mai i competeix fins al final. Ens ho ha posat molt difícil en els dos partits que hem jugat [derrota a casa a la lliga catalana i triomf agònic andorrà al Nou Congost] i haurem de fer un bon partit”. El tècnic reconeixia en la prèvia que “estem davant del primer moment de la temporada en què la nostra trajectòria a nivell de resultats, que no de joc, no és bona i és el moment de fer un pas endavant. Hem perdut dos partits després de pròrrogues, és cert que estem en una situació nova i l’equip té moltes ganes de fer un bon partit i que l’afició gaudeixi”.

Tripleta sota la lupa

L’arbitratge estarà en el punt de mira després de les dues derrotes amb polèmica (a la Copa contra el Madrid i a Santiago) i després que des de Manresa el director esportiu, Pere Romero, denunciés el tracte rebut durant la temporada per l’equip bagenc. Al respecte, Peñarroya va comentar que “si hi ha un equip en els dos últims partits que no fa falta que parli som nosaltres. Xiular és molt complicat, i l’únic que espero és que els àrbitres, com esperen ells, és que no siguin protagonistes”. El tècnic va assenyalar que té tots els jugadors disponibles, tot i que Albicy va estar aturat tres dies per una sobrecàrrega al genoll. Un dels jugadors, Oliver Stevic, parlava ahir d’un “partit important” contra el Manresa per “mostrar als aficionats que volem lluitar pel play-off. Queden dotze partits i hem d’anar al màxim fins al final”. El serbi apuntava que les derrotes havien arribat “més per una qüestió mental que física. Tots els elogis recollits al gener i el febrer ens van acabar afectant i potser ens vam relaxar una mica. Ara és un molt bon moment per mostrar on volem ser fins al final”.

El tècnic de l’ICL Manresa, Ibon Navarro, va llençar floretes al MoraBanc: “anem a una pista difícil, on només ha guanyat el Baskonia per jugar contra una de les sorpreses agradables de la lliga, no només per resultats, sinó per joc. Fan un bàsquet alegre, agressiu i a camp obert. Que les coses els surtin bé els dona confiança”

LA JORNADA

L'IBEROSTAR TENERIFE I EL REIAL MADRID ES JUGUEN EL LIDERATGE

Al marge del MoraBanc-ICL Manresa, l’altre partit de la jornada 23 avançat a avui (19 hores) enfrontarà l’Iberostar Tenerife contra el Reial Madrid. O el que és el mateix, el sorprenent líder (16-5 de balanç pels canaris) contra el segon classificat (15-5) amb el lideratge en joc. L’equip de Vidor­reta, a qui l’estadística no acompanya en els partits contra els blancs (19 derrotes i 2 victòries en 21 enfrontaments), busca refermar la primera posició davant un Madrid que va cedir el lideratge la darrera jornada en perdre contra el Gran Canària a casa i ve de perdre a Europa davant el Galatasaray. A La Laguna es mesurarà la millor defensa (71,9 punts encaixats de mitjana) contra el millor atac (87,5 punts). En la primera volta el Madrid va superar el Tenerife per 27 punts de diferència.

tracking