Esquí de fons

Esteve, dels millors del món

L’esquiador andorrà aconsegueix una històrica 29a posició a la prova dels 15 quilòmetres clàssics del Mundial

Esteve, dels millors del mónFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve va aconseguir un registre històric al Mundial de Lahti, a Finlàndia. L’esquiador andorrà anunciava fa unes setmanes a la seu d’Andbank, juntament amb el seu entrenador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Joan Erola, i membres del seu principal patrocinador, que aniria al Campionat del Món “com a premi pels seus bons resultats a la Copa d’Europa i per agafar experiència i aprendre d’una competició d’aquesta magnitud”.

El premi va confirmar-se ahir com a doble, ja que Irineu Esteve, en la segona i última prova, va acabar entre els millors del món en assolir una magnífica 29a posició, que reitera el seu potencial com a esportista amb només 20 anys. A la cita hi va haver una alta participació, es van registrar fins a 89 corredors i les primeres posicions les van dominar els països nòrdics. Uns 15 quilòmetres clàssics en els quals, en un principi, no es van dipositar gaires esperances, però el tècnic desplaçat de la Federació Andorrana d’Esquí, Carles Visa, va declarar que “ha complert amb escreix la seva participació mundialista, i partint de la base que era el seu primer contacte amb l’elit mundial ho ha fet amb nota”.

Esteve va aconseguir un crono de 39’28’’4, a 2’44’’4 del guanyador, que va ser el finlandès Livo Niskanen, que va fer un temps de 36’44’’. Abans d’arribar a Lahti, el corredor no va voler descobrir quines serien les seves intencions i quins objectius es marcava. Finalitzades les jornades d’esquí a Finlàndia, va voler indicar que “em vaig plantejar fer un Top-30 en esquiatló i no en els 15 quilòmetres lliures per una qüestió de possibilitats”. Quant al desenvolupament de la cursa, va exposar que “quan hem vist els participants no ens ho imaginàvem, perquè el nivell ha estat molt alt i era difícil,encara que absolutament tot ens ha sortit bé des del principi”.

L’andorrà va voler deixar clar que “també haig de dir que he entrenat i m’he preparat per a aquest esdeveniment”. Pel que fa al seu entrenador, Joan Erola, i el director tècnic, Carles Visa, va indicar que “l’han clavat moltíssim amb els esquís, perquè anaven molt ràpids”. Erola va qualificar el resultat de “grandíssim”, i va afegir que “ha fet una cursa espectacular, la millor de l’any, i cal tenir en compte que entre els 30 primers de la classificació hi deu haver només cinc o sis centreeuropeus”.

Per la seva part, Carles Visa, va qualificar-lo “d’al·lucinant” i, a més, “no només ha demostrat que aprèn molt ràpid, sinó que és capaç de competir a un alt i bon nivell superant corredors destacats del circuit mundialista”. El director tècnic va comentar que “l’Irineu surt reforçat del Mundial per defensar i, fins i tot, superar la tercera posició de la general de punts en les dues últimes proves que li queden”.

Tornada al circuit Europeu

Joan Erola va anunciar que “ara toca centrar-nos en la Copa d’Europa, a veure si podem acabar ben posicionats, perquè estem a un nivell molt alt des del desembre i l’Irineu ens ha demostrat que ho pot estar durant dos o tres mesos”. L’esquiador vol aprofitar el seu bon estat de forma i seguir en aquesta línia, però “cursa a cursa”. Els propers dies de competició per a Irineu Esteve seran a la Copa d’Europa OPA, amb la cursa de Saint Ulrich, a Àustria, que serà la pen­última OPA del cap de setmana. Mentre que la segona se celebrarà el 17 de març a Seefeld (Àustria). Actualment, l’andorrà ocupa la tercera plaça i acumula 333 punts.

tracking