Andorrans a fora

Amb la mel als llavis

Xavi Folguera perd amb el CV Terol la final de la Copa del Rei contra el Can Ventura Palma en un partit d’infart resolt en el ‘tie break’

Amb la mel als llavisRFEVB

El CV Terol de Xavi Folguera es va quedar amb la mel als llavis en la final de la Copa del Rei. L’equip que capitaneja el col·locador andorrà, que havia eliminat anteriorment el Cajasol i l’Ushuaïa Ibiza Voley per 3 sets a 0, va cedir en una final espectacular davant el Can Ventura Palma en el tie break (parcials de 19-25, 25-22, 25-19, 19-25 i 22-20). El matx va estar presidit per la igualtat i el bon joc, amb alternatives en el marcador fins arribar al set decisiu, que els balears van emportar-se després de set pilotes de partit. El Terol també en va tenir una, però no va resoldre el matx i el Can Ventura Palma va conquerir el seu primer títol de Copa. Per als aragonesos era la segona final consecutiva perduda, després de caure el 2016 davant l’Unicaja (3-1). “Ha estat un partidàs. Feia molt temps que no disputava un partit així. És per estar orgullosos de tots, dels jugadors, del cos tècnic, de l’afició...”, assenyalava Folguera només acabar l’enfrontament sobre el parquet del pavelló Europa de Leganés. I hi afegia: “No hi ha cap retret a fer. Només cal felicitar el Can Ventura per guanyar la Copa. Ha estat una final increïble.”

Ahir, Folguera, encara cansat per l’esforç de jugar tres partits seguits i per la derrota, comentava al Diari que “ha estat una llàstima. La gent es va quedar sorpresa que arribéssim a la final perquè no érem els favorits. I ja vam jugar molt concentrats i molt bé. El títol es va decidir per una pilota”.

En l’àmbit particular, Folguera es mostrava satisfet del seu rendiment –“he estat a un nivell alt, com tot l’equip”, va indicar–, tot i que es queda amb el mal regust de la derrota i de no poder celebrar “el títol que em falta. He guanyat la Supercopa i lligues, però no la Copa”. Folguera va destacar el gran ambient de vòlei que es va viure a Leganés i especialment el suport que va rebre de la parròquia aragonesa. “Cada dia anava venint més gent. L’ambient va ser molt bo, el pavelló estava ple i la llàstima és que no vam poder dedicar als nostres seguidors la victòria”.

El col·locador, capità del Terol en la seva segona temporada, on coincideix amb l’ex del CV An-dorra Marc Altayó, es troba “molt tranquil” a la ciutat i al club aragonès, amb qui encara no sap si continaurà la temporada vinent. En aquest sentit, Folguera comenta que “de moment no se sent res de renovacions. El club no ha parlat amb cap jugador i jo, la veritat, ni m’he parat a pensar que passarà quan acabi la temporada. Esperaré una mica”.

De moment, l’equip s’ha de centrar a la Superlliga, on és quart, una posició que no correspon al seu potencial, com s’ha vist a la Copa. “A la primera volta la vam liar i vam perdre partits que no tocava. En aquesta segona només hem perdut a Almeria i la resta els hem resolt bé. A veure què passa el cap de setmana”. I és que el rival és de nou el Can Ventura Palma.

Jordi Rodríguez

Porter del Vélez CF

El jover jugador no ha debutat encara a la porteria del conjunt malagueny. El Vélez va caure golejat a casa en l’última jornada (0-5) contra l’Antequera (segon classificat).

José Antonio Gomes

Porter de l’Illescas

L’internacional va jugar tot el partit en la victòria de l’Illescas (2-0) davant el Marchamalo, trencant una ratxa de tres derrotes. És el novè triomf a la lliga en 27 jornades.

Adri Rodrigues

Jugador del Villarrobledo

El Villarrobledo d’Adri va salvar un punt en la visita al Pedroñeras (0-0) després de jugar mig partit amb un menys. El central andorrà va estar al camp els 90 minuts.

Iván Lorenzo

Jugador del Benavarri

El punta va disputar tot el partit amb el Benavarri, que va empatar al camp del Villanueva. Va veure una targeta groga. L’equip de l’andorrà és quinzè al grup 1 de preferent.

Quino Colom

Base de l’Unics Kazan

Derrota de l’Unics davant el totpoderós CSKA de Moscou (92-88), amb 6 punts i 9 assistències de Colom. Els de Kazan cauen al cinquè lloc de la VTB League.

Oriol Antequera

Jugador del Mataró

L’andorrà va jugar amb l’equip júnior del Mataró contra el GEiEG, partit que es va saldar amb victòria (3-1). Era el primer partit de la segona volta.

Gerard Miquel

Jugador del Barça B

Va obrir amb un gol el camí del triomf del filial barcelonista a la pista del líder, l’Arenys de Munt (0-2). Amb el júnior va guanyar entre setmana el Noia Freixenet (7-3).

A. Farfán i R. Lliteras

Jugadors del CB Santfeliuenc

Derrota a casa amb pobra aportació andorrana. Lliteras, cap punt i 2 rebots en 11 minuts, i Farfán, 4 punts en 30. El Santfeliuenc és desè al grup C-A de la lliga EBA.

Marcio Vieira

Jugador de l’Atlètic Montsó

El migcampista va jugar 57 minuts en la derrota del Montsó al camp del Fraga (1-0). L’equip de Marcio manté la segona plaça, a 3 punts del líder de preferent, el Casp.

Santi Molins

Jugador de l’Organyà

L’Organyà de Santi Molins va derrotar l’Agramunt (3-0) trencant una ratxa de dues derrotes, en un partit recuperat de segona catalana. L’andorrà va jugar els 90 minuts.