Esquí de muntanya

Gran desè lloc d'Areny i Albós a la prova per equips del Mundial

Gran desè lloc d'Areny i Albós a la prova per equips del MundialFAM / S. CASABELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Areny i Joan Albós van deixar el nom d’Andorra ben amunt ahir en la prova per equips del Campionat del Món que s’està disputant a Cambre d’Alpago Piancavallo (Itàlia). Els dos esquiadors de muntanya del Principat es van alçar fins a la desena posició després de completar els 23 quilòmetres i més de 2.300 metres de desnivell positiu en 2 hores 40’30’’, uns 21 minuts i mig més lents que els inatrapables italians i vencedors de la prova, Damiano Lenzi i Matteo Eydallin, i a només onze segons de la novena posició, ocupada pels dos corredors catalans, Marc Pinsach i Nil Cardona.

“Hem estat batallant amb les grans nacions i és un motiu de satisfacció molt gran que ens dona força per continuar amb la feina feta”, valorava el seleccionador, Ferran Vila, respecte a la gran posició assolida. “El Joan i el Xavi estan molt compenetrats i quan corren en parella s’optimitzen molt l’un a l’altre”, hi afegia Vila, que recordava que el recorregut havia tornat a ser “molt tècnic i dur”. A més, Areny i Albós van deixar enrere equips de gran nivell, com el nord-americà i algun italià, que van abandonar finalment, per la qual cosa la federació va fer una valoració “molt positiva” pel desè lloc dels andorrans.

Avui, el Mundial s’atura per a la jornada de descans, que servirà per preparar les properes curses, començant amb l’esprint de demà, que tindrà una alta presència d’esquiadors andorrans.

tracking