El Barça dona un cop sobre la taula i guanya l'Atlètic de Madrid

Messi apareix als instants finals per assegurar tres punts importants en un partit igualat

L’FC Barcelona va sortir reforçat ahir del seu complicat enfrontament contra l’At­lètic de Madrid al Vicente Calderón. Els blaugrana van assolir una victòria de mèrit guiats pel de sempre, Leo Messi, i davant un conjunt matalasser que sabia que les poques opcions que li restaven per lluitar pel títol de lliga passaven per aquest duel, per la qual cosa va fer un plantejament seriós des de bon inici.

Malgrat acabar obtenint un bon resultat, els blaugrana van començar lents i no van tenir aproximacions significatives en tota la primera part. A poc a poc, els de Luis Enrique Martínez van anar a més. Al descans, el resultat era de 0 a 0 i no va ser fins al 63’ que Rafinha va avançar el Barça. No obstant això, l’Atlètic només va trigar set minuts a fer l’empat en una jugada a pilota a aturada amb un cop de cap de Godín.

El Barça va haver de recórrer novament a la seva arma principal, Messi, per assegurar-se els tres necessaris punts. A falta de dos minuts per al 90’, l’astre argentí es va capbussar entre la defensa matalassera i va fer el segon gol blaugrana, el qual va celebrar amb molta ràbia. Així, el Barça van donar un cop sobre la taula en la lluita per la Lliga Santander i va rebre una dosi de moral després dels dubtes creats les darreres jornades.

Els blaugrana, a més, van ser durant unes hores líders provisionals, fins que el Reial Madrid va fer el que semblava impossible capgirant un 2 a 0 en només 20 minuts al camp del Vila-real. Trigueros i Bakambu van avançar doblement els grocs entre el 50’ i el 56’, però els blancs van reaccionar ràpidament. Bale va retallar al 64’ i Cristiano, en un penal molt protestat pels locals, va fer l’empat al 74’. Finalment, Morata va fer el gol que donava la volta al marcador al 83’ i assegurava el lideratge per als de Zinedine Zidane una jornada més.