ACB Lliga Endesa

El MoraBanc no sentencia contra l'Obradoiro

L’equip de Joan Peñarroya perd davant de l’Obradoiro després de dues pròrrogues per no saber sentenciar

El MoraBanc no sentencia contra l'ObradoiroACB PHOTO / T. RUIBAL

Per creure en meigas. Tercera visita a Santiago de Compostel·la i tercera derrota del MoraBanc. Aquesta de les que fan mal davant un Obradoiro necessitat que va posar més cor i més ganes perquè la victòria es quedés a casa després de dues pròrrogues. Els de Joan Peñarroya van tenir l’opció per liquidar el partit abans, però els tirs de Navarro i Burjanadze no van entrar i els locals, amb un Fontes de Sar encès, van jugar millor les seves cartes, en especial el rebot ofensiu. Els àrbitres, en l’última acció del partit i amb 86 a 84, no van xiular una falta sobre Albicy ni tampoc després sobre Shermadini, però no estaven per la tasca. És el que passa quan no sentencies el matx. Tercera derrota seguida a la lliga i ara espera el Manresa, a casa.

Ja al primer quart el MoraBanc va veure que li tocaria mastegar sorra si volia guanyar. Els primers deu minuts van ser de tempteig (14-14) i es van acabar amb empat a 14. El segon parcial va començar amb una bronca de Joan Peñarroya a Antetokounmpo després que aquest fallés un triple sol amb el camí franc cap a la cistella. Va ser el preludi d’un parcial molt negatiu per al MoraBanc, incapaç de superar la ferma defensa gallega. Dos contra un al base i pressió màxima sobre els pivots, Stevic i sobretot Shermadini, que no podien aconseguir posicions còmodes. L’escapada arribaria després de 4 punts consecutius d’Stevic i Jelinek que van situar l’empat a 18. A partir d’aquí l’equip andorrà es va fondre i va encaixar un parcial d’11 a 0 que el va fer anar a contracorrent. L’Obradoiro, penúltim i necessitat de victòries, posava l’ànima en cada acció defensiva, les mans volaven i el MoraBanc, incòmode, no trobava la manera de fer el seu joc. Els locals, en canvi, es van anar entonant en atac fins a signar un parcial de 19 a 9 que els va portar al descans 10 per sobre (33-23). Chris Czerapowicz va tenir els seus primers minuts com a jugador ACB, però no va entrar en el millor moment, precisament. Semblava que l’Obradoiro tenia més fam. Qüestió d’urgències.

La reacció del MoraBanc va arribar a la represa. A poc a poc. L’Obradoiro es trobava amb més dificultats per anotar i en defensa veia com Navarro i Shermadini feien, ara sí, mal. L’electrònic es va anar ajustant i la pressió va començar a pesar entre els locals. El MoraBanc agafava rebots i corria. Era el seu moment. Els gallecs estaven tocats i els de Peñarroya van aconseguir posar-se per davant (43-44 al final de tercer quart).

L’emoció estava garantida. Però el MoraBanc estava ficat en el partit. Millor defensa i més transicions van permetre anotar més davant un equip local nerviós. Però l’Obradoiro va superar el moment de crisi (54-59) amb defensa i intensitat. A l’últim minut es va entrar amb 57 a 59 i un instant replay per decidir si la possessió era per als de casa o per al MoraBanc i va caure del costat local. Dos tirs lliures de Bendzius i empat. Stevic va anotar i el lituà va respondre. Quedaven 22’’2 segons i pilota andorrana. Navarro no va encertar i Schreiner tampoc a la segona. El partit anava a la pròrroga. Màxima emoció i la Caldeira que collava més que mai. El MoraBanc va distanciar-se de 4 punts (66 a 70) però Whittington va sortir al rescat (7 punts). En l’última possessió i amb empat Burjanadze va fallar. Segona pròrroga. I segona oportunitat perduda per sentenciar. La igualtat va presidir els últims cinc minuts. A les cistelles d’uns responien els altres. I tot això en un ambient infernal. Només per a valents i per a caps freds. Bendzius va agafar el relleu de Whittington. Burjanadze va respondre amb una cistella heroica (84-84 ), 7 segons i pilota local. Jugada de pissarra i Bendzius anotava fàcil. Temps mort. 6’’ i en la jugada final dues personals que no es van xiular, sobre Albicy i Shermadini. La derrota, dura i per mèrits propis, era un fet.