Curses

X Runners, un nou repte

Neix una prova diferent amb un recorregut en què el 95% estarà passat per l’aigua del riu amb obstacles naturals

X Runners, un nou repteX. Runners

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Oblida-ho, és massa dura per a tu. Aquesta és la dificultat que promet l’eslògan de l’X Runners de la Massana, una cursa de nova creació que tindrà lloc a Andorra. No és ni com una Spartan, ni com una Excalibur, tampoc com una trail. L’essència està inspirada en elles i és una barreja, però a la vegada es desmarca per tenir unes característiques diferents que la conformen. El tret principal és que gran part del recorregut és passat per l’aigua del riu, per la qual cosa la majoria d’obstacles són naturals, i hi haurà alguns accessoris que ajudaran a passar certs punts. A més, no està pensada per tenir quilòmetres en excés de llargada, ja que la dificultat de passar a través d’alguns trams de riu amb molta profunditat serà una exigència important per si mateixa.

No es coneix cap altra cursa a escala mundial que compti amb exactament les mateixes característiques. “No volíem limitar-ho només als trails o a les curses d’obstacles, sinó que volíem englobar-ho tot”, assenyalen des d’RM, l’empresa organitzadora de la prova.

La cursa que tindrà lloc a la Massana comptarà amb un 95% del recorregut passat per aigua en els quatre quilòmetres, 300 metres de desnivell i 30 obstacles que hi haurà entre el Prat del Colat, el punt de sortida, i Arinsal, el de l’arribada. La cursa es realitzarà el 12 i 13 d’agost d’aquest mateix any, amb la prova individual disputant-se el primer dia i la col·lectiva o familiar, el segon.

No hi ha cap xifra de previsió de participants marcada encara, ja que es tracta d’un repte que comença des de zero. Malgrat tot, es parla d’uns 300 participants per cadascuna de les dues categories, aproximadament. “És una prova diferent i amb la qual ho podem petar. Serà divertida”, comenta el conseller de Turisme de la Massana, Sergi Balielles, que hi afegeix que “se’ns va proposar una cursa diferent i atractiva amb el propòsit del riu i ho vam veure amb bons ulls”. A més, valora positivament el fet que se situï a “la zona d’Arinsal, on tindrem també a l’estiu moltes altres proves, com per exemple l’Skyrace Comapedrosa, entre altres”.

Èxit a les xarxes

De moment, la rebuda que ha tingut a Internet aquesta cursa és molt positiva. En només un mes des que van obrir el compte de Facebook s’ha produït un boom, i compten amb gairebé 6.000 seguidors a la pàgina oficial d’X Runners, en la qual hi ha un vídeo de demostració que supera les 11.000 reproduccions. “És una creació totalment nova i no imitem cap cursa d’altres llocs del món”, comenten des d’RM, raó per la qual veuen que està tenint presència a la xarxa.

Amb aquest auge a Internet, la prova podria mirar d’ampliar-se a altres territoris fora del Principat, com Espanya o Portugal, i també a dins del país, malgrat que en aquest sentit de moment no hi ha res tancat encara. L’objectiu final és el de consolidar l’X Runners, que vol acabar sent una cursa plural i de les més dures, a més de ser referent al Principat en uns anys, si es confirma la bona acollida. Andorra Turisme està estudiant col·laborar en la competició també, tal com ha fet el comú de la Massana, que més endavant acabarà de donar tots els detalls d’una X Runners que promet ser molt atractiva.

tracking