Bàsquet

Fitxen el millor de Polònia

Chris Czerapowicz s’incorpora al MoraBanc per cobrir la baixa de Nacho Martín i estarà disponible per al duel de dissabte

Fitxen el millor de polònia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra ja ha finalitzat la seva intensa cerca al mercat per trobar el reforç que necessita des que van saber que Nacho Martín estaria fora de les pistes una llarga temporada. I l’espera podria valdre la pena, ja que han fitxat una perla de la lliga polonesa. És Chris Czerapowicz, un 3-4 suec-americà de 25 anys i 2,01 metres d’alçada.

Va completar la seva formació a l’equip universitari nord-americà dels Davidson Wildcats i també va passar dues temporades pel Södertälje Kings de Suècia. Prové del Miasto Szkla Krosno de Polònia, amb el qual dominava vàries estadístiques de la competició. Era líder en punts, amb 17,7 de mitjana, era el que més minuts jugava, amb més de 34 per partit, i el millor en percentatge de tres punts, amb un 48,6% i més de tres anotats per matx. A més, sumava 6,85 rebots per enfrontament.

És una lliga menor, però David Jelinek també provenia de Polònia i ha deixat actuacions per destacar aquesta temporada. A més, porta un ritme de competició alt i aquest és un dels punts clau que més interessava al club des d’un primer moment. “Tindrà un impacte immediat en l’equip, així ho esperem”, assenyalava el director general del MoraBanc, Francesc Solana, sobre la nova incorporació.

Czerapowicz també té experiència amb la selecció sueca i destaca, com no podria ser d’una altra manera amb aquests percentatges, pel seu bon llançament exterior, “tot i tenir altres virtuts”, segons afirmava Solana. En el darrer partit amb el Krosno, va fer 24 punts, 21 dels quals els va anotar a l’últim quart, malgrat que no va servir perquè el seu equip acabés guanyant el duel davant l’Anwil Wloclawek. “Està sent un dels millors jugadors a Polònia. Estàvem buscant un jugador de 2 metres, utilitza molt la línia de tres i està en una bona forma. Veiem que té el nivell per despuntar a la nostra lliga”, comentava el director general, que hi afegia que “serà un jugador important per a l’equip de cara al final de temporada”.

El suec arribarà aquesta mateixa setmana a Andorra i el club espera que pugui debutar dissabte en el partit que el MoraBanc jugarà a la pista del Rio Natura Monbús Obradoiro.

EL REIAL MADRID SUPERA EL VALÈNCIA I S'EMPORTA 'LA COPA DEL CAMP ENRERE'

Sergi Llull va ser el protagonista de l’acció per la qual serà recordada la Copa del Rei 2017 –el famós camp enrere dels quarts de final contra el MoraBanc– i Sergi Llull va repetir protagonisme ahir en la final contra el València Basket, que el Reial Madrid va guanyar gràcies a l’aportació en els darrers minuts del balear (97-95). Per a ell va ser l’MVP Movistar al millor jugador del torneig (22,3 punts de mitjana en tres partits). I per a l’equip blanc el quart trofeu de Copa consecutiu. Històric.

El València Basket va ser un finalista que va vendre cara la der­rota i fins al darrer segon va tenir opcions de victòria. Però el Madrid va demostrar que és un dels equips més en forma d’Europa i a un Sergi Llull ple de confiança (22 punts) s’hi va sumar l’aportació d’un gran Randolph (20) i d’un Doncic que va emergir al segon quart. Ayón i Caroll també van aportar punts per enfosquir els 28 de Dubljevic per part taronja.

El Madrid va dominar durant la major part de la final, però el València, a base de caràcter, rauxa i amb el rebot ofensiu com a punt fort, va poder mantenir-se viu en el partit (47-45 al descans). Al tercer quart es va veure un gran bàsquet, amb intercanvis de cistelles i alternatives en el joc. La igualtat (68-68 en el minut 28) era manifesta i es va entrar al darrer parcial amb tot per decidir. I aquí va ser quan Sergi Llull, amb 8 punts consecutius, va començar a dictar sentència. Tot i així el València va lluitar fins a l’extenuació i a l’últim minut va entrar quatre punts per sota. L’empresa era gairebé impossible, però els taronja encara van tenir un darrer tir a nou dècimes per guanyar la final. Però Van Rossom no va llençar ja en temps. La Copa era blanca.

tracking