Eslàlom decebedor

Mireia Gutiérrez falla en les dues mànegues del Mundial i acaba la cursa en la 34a posició, lluny de l’objectiu marcat

Eslàlom decebedorZIMBIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mireia Gutiérrez només disputava una prova en el Mundial de Saint Moritz (Suïssa) i ahir era el seu dia. L’esperava un eslàlom en què tothom havia dipositat moltes expectatives –ella la primera– però la cursa no va sortir. Ni en la primera ni en la segona mànega l’esquiadora de la FAE va oferir un bon rendiment i el resultat final va ser una 34a posició que no acontenta ningú, a 7’’95 de la vencedora, la nord-americana Mikaela Shiffrin.

Gutiérrez no podia amagar la seva decepció per com li havien anat les coses en el dia que havia de donar la seva millor versió. “Ni el resultat ni les sensacions han sigut les que m’esperava. Estic bastant decebuda ara mateix, en calent, i tocarà analitzar la cursa, les errades tècniques i veure què ha passat”, comentava l’andorrana, que reconeixia que no havia trobat “molt feeling ni amb la neu ni amb el traçat. Era bastant fàcil i a vegades com més fàcil és les coses van pitjor i surten els defectes. No m’he sabut adaptar en cap moment.”

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va assenyalar que “tot i que el traçat no s’ajustava a les millors qualitats de la Mimi, ella és capaç de fer-ho millor. No ha trobat el ritme”. Visa era molt gràfic a l’explicar que “avui hem passat al costat de la cursa i hem tingut un mal dia, el dia més important de la temporada. Però en cap cas podem tirar per terra el bon any que està fent la Mireia per culpa d’aquest resultat”.

Sobre la pressió que hagi pogut posar en l’esquiadora l’objectiu marcat per la FAE de quedar entre les 15 primeres, el director tècnic va assegurar que “quan plantegem uns objectius és perquè considerem que els corredors poden estar per aquí. Esperàvem que pugués estar davant. Quan vam plantejar un Top-15 pensàvem en el seu potencial i on pot estar.”

No millor amb els nois

Joan Verdú no va prendre part ahir en l’eslàlom FIS classificatori per a la prova d’avui del Mundial degut al fort cop a la tíbia que es va fer divendres a l’arribada de la primera mànega del gegant. El dolor era fins i tot més fort que un dia abans i no va poder ni calçar-se la bota. “Avui li feia més mal. Es va emportar un cop molt fort a la tíbia, penso que amb la base del piquet, i era impossible que sortís a córrer”, explicava Carles Visa. El director tècnic de la FAE creu que l’esquiador estarà almenys una setmana inactiu i espera que pugui arribar bé per al gegant de Copa del Món de Kransjka Gora (4 de març). Qui sí va disputar l’eslàlom FIS va ser Àxel Esteve, que no va completar la baixada. Tot i no classificar-se, Esteve correrà avui l’eslàlom mundialista amb la invitació que té la FAE.

IRINEU ESTEVE OBTÉ UN DESTACAT VUITÈ LLOC A LA COPA D'EUROPA

Irineu Esteve i Carola Vila van tornar ahir a la Copa d’Europa després de la participació al Mundial sub-23 i júnior. Esteve ho va fer a Zwiesel (Alemanya) amb una destacada vuitena posició en 15 quilòmetres estil lliure. L’andorrà va cobrir la distància en un temps de 31’27’’0, quedant a 26’2 segons del guanyador, el francès Paul Goalabre, un habitual del circuit de la Copa del Món. Esteve, que avui prendrà part en els 15 quilòmetres clàssics, va aconseguir deixar darrere cor­redors de la màxima competició internacional com el txec Michal Novak o el suís Kurdin Perl.

Carola Vila, de la seva banda, va acabar la prova júnior dels 7,5 quilòmetres estil lliure en 32a posició. Vila va trigar més de dos minuts que la guanyadora, la local Fraebel. Avui, 10 quilòmetres clàssic persecució.

tracking