Copa del Rei 2017

Un torneig únic

El MoraBanc serà un dels protagonistes d’una competició que fa anys que és un referent atractiu amb una audiència potencial de milions d’espectadors arreu del món

Bitllet històric per a la CopaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Rei ja és aquí. D’ençà que aquell festiu 15 de gener el MoraBanc va assolir la classificació fins a l’inici oficial d’avui ha passat un llarg mes que culmina aquest vespre amb el premi de disputar un torneig únic 22 anys després. L’última vegada amb presència andorrana ningú no preveia que abans de tornar a gaudir de la competició el club hauria de passar per l’infern i començar des de zero. L’esforç i treball de molts han portat que Andorra torni a tenir representació a la Copa del Rei, una competició que desperta elogis constantment.

Pràcticament tot ha canviatdes de l’última vegada que el MoraBanc va ser al torneig del KO. La visibilitat que actualment aporta la Copa s’ha multiplicat molt. Les xifres parlen per si soles: 141 països i territoris autònoms rebran el senyal internacional dels set enfrontaments que hi haurà els propers quatre dies. Això suposa una audiència potencial de 230 milions d’espectadors arreu del món, una xifra rècord que s’assoleix en aquesta 34a edició de la Copa a l’era ACB.

El conjunt del Principat, el novell de la competició, comen- çarà tenint una visibilitat mundial gegant. S’enfronta als quarts de final a l’equip mésen forma d’Europa i campió de les tres darreres edicions, el Reial Madrid, fet que suposarà més protagonisme, especialment si cau la gran sorpresa i els blancs queden fora a la primera eliminatòria, fet que es presenta gairebé impensable.

A les semifinals, el guanyador del matx entre els de Pablo Laso i els de Joan Peñarroya se les veuran amb el triomfador del duel entre l’amfitrió i també un dels màxims aspirants, el Baskonia, i el segon classificat de la Lliga Endesa, l’Iberostar Tenerife. A l’altra banda del quadre, un FC Barcelona Lassa en crisi i un Unicaja amb confiança per la victòria de la passada jornada contra el Madrid lluitaran a quarts per fer-se un lloc a la segona semifinal, en la qual els esperarà el vencedor de l’enfrontament entre el València i l’Herbalife Gran Canària.

Les opcions del MoraBanc no són gaire elevades, però si hi ha una característica per la qual aquest torneig destaca és la de les sorpreses. Que un cap de sèrie es quedi a quarts és un fet que es dona pràcticament cada edició. Hi ha una altra dada, però, que no afavoreix el conjunt tricolor. Arribar amb un balanç positiu a la cita és important ja que de les últimes 20 edicions només tres equips s’han pogut coronar havent perdut l’enfrontament anterior. El MoraBanc té un balanç de dues derrotes en els darrers tres partits i és l’únic que està en negatiu, malgrat que el Madrid i el Tenerife també venen de caure. Tot i això, el MoraBanc, mitjançant il·lusió i esforç, té ganes de demostrar que pot donar sorpreses.

L'escenari: Fernando Buesa Arena

Aquest espectacular pavelló va ser a mitjan dècada del 1960 una plaça de bestiar. Trenta anys més tard, coincidint amb el creixement i modernització de Vitòria, es va convertir en palau d’esports. Entre el 2011 i el 2012 es va dur a terme una important ampliació d’aforament i, d’aquesta manera, va passar a ser una predilecció per als organitzadors d’esdeveniments de tot tipus. El Buesa Arena acollirà aquest format de Copa del Rei per cinquena vegada (setena a la ciutat).

Els horaris de la Copa del Rei 2017

tracking