Copa del Rei 2017

El campió vol repetir

Ningú ha guanyat mai quatre títols consecutius en l’actual format de competició

La prèvia del partit Reial Madrid - MoraBanc Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Rei és el torneig de les sorpreses, en el qual tot pot passar i en què ser favorit no significa res. Això es demostra edició rere edició, però tot i això, el Reial Madrid s’ha encarregat els últims anys de no permetre que es doni cap tipus de resultat inesperat. Fa tres anys que és el màxim aspirant al títol, els mateixos seguits que l’ha guanyat (Màlaga 2014, Gran Canària 2015 i la Coru nya 2016).

A Vitòria, és novament el màxim favorit. Tot i això, alguns dels precedents van en contra de les seves aspiracions. Repetir triomf a la final és un fet que històricament s’ha donat en comptades ocasions. Concretament quatre vegades, dues de les quals protagonitzades pel rival del MoraBanc als quarts, mentre que les altres dues ha estat l’FC Barcelona qui ho ha pogut fer. La història diu que ningú mai ha assolit quatre Copes del Rei consecutives des que es fa en l’actual format de fase final, tot i que ningú abans n’havia guanyat tres de manera consecutiva, fins que l’any passat ho van fer els blancs.

El Madrid, per tant, està acostumat a trencar rècords i estadístiques, ja que és el dominador absolut de la competició. Té més títol que ningú (26) i és el que compta amb més MVP de finals en les actuals plantilles. Rudy Fernández té l’honor de ser l’únic que n’ha obtingut tres (dos amb el Joventut i un amb el Reial Madrid), mentre que Sergi Llull i Gustavo Ayón n’han sumat un cadascun. El campió vol seguir fent història i sumar la seva 27a Copa del Rei i el seu primer gran obstacle per aconseguir aquest objectiu és el MoraBanc Andorra.

tracking