Quarts de final de la Copa del Rei

"Sí que es pot"

La plantilla del MoraBanc Andorra torna a la feina confiada, amb el partit contra el Madrid en ment i amb ganes de donar la sorpresa

"Sí que es pot"Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va celebrar ahir el Media Day al Poliesportiu. Tots els integrants de l’equip (a excepció del lesionat Nacho Martín) van atendre els mitjans de comunicació assistents, amb motiu del partit de dijous dels quarts de final de la Copa del Rei davant el Reial Madrid (21.30 h). L’entrenador, Joan Peñarroya, s’ho va mirar des de la graderia amb la resta de membres del cos tècnic, ja que demà oferirà en roda de premsa el seu punt de vista i sensacions del que vindrà. El matí va estar marcat pels riures, les bromes, els reptes, les promeses, i sobretot les ganes de victòria.

L’MVP del mes de gener i millor jugador del MoraBanc, Giorgi Shermadini, va declarar que “tenim moltes ganes, però no ens hem de tornar bojos”. El georgià, va explicar que no han de pensar que guanyaran perquè “és un dels rivals més forts d’Europa, i el que hem de fer és jugar el nostre partit i competir”. Ara bé, el pivot va afirmar que “si guanyem el Reial Madrid aixecarem la Copa, això ho he dit jo i que quedi enregistrat”. El capità, David Navarro, va voler ser més prudent i va indicar que “en aquesta competició sempre hi ha sorpreses i espero que aquest any sigui la nostra”. A més, l’escorta va aportar que la clau per arribar amb opcions als últims minuts “passa per gaudir, competir i tenir la màxima concentració”. L’altre capità, Thomas Schreiner, va afegir-hi que “no és impossible, sempre que no perdem pilotes, no els permetem cór­rer, apretem en defensa i puguem sor­prendre en el con­tracop”. Cal destacar que tots dos tenen pensat impartir un speech motivador als companys abans de saltar al Fernando Buesa Arena i mirar de fer realitat el MoraBanc, sí que es pot. El BC Andor­ra té clar que el primer pas per continuar engrandint la història del club passa per focalitzar els esforços en el duel contra el conjunt de Pablo Laso, però n’hi va haver més d’un que va confessar que aquests darrers dies s’ha imaginat a les semifinals de dissabte 18. Oliver Stevic va optar per aferrar-se a les bases dels qui practiquen algun esport professional, “els que portem des de petits en aquest món i sent esportistes tenim dins nostre el voler guanyar sempre, tot i que a vegades hi ha casos en els quals depens una mica del rival”.

Un dels més temperamentals i joves, Beka Burjanadze, va anar en la mateixa línia recordant que “fa uns anys estava a l’Hospitalet amb el Sevilla disputant un campionat sub-18 i el Cajasol jugava la Copa i ho vaig veure des de l’habitació de l’hotel mentre al·lucinava i em deia que volia arribar-hi algun dia”. L’aler pivot va insistir que és un somni fet realitat, igual que Andrew Albicy, que va declarar que “serà la meva primera vegada però m’atreveixo a dir que si arribem a les semifinals tindrem una confiança que ens servirà per somiar a aixecar el títol”. Mentre que, per David Walker “som un equip confiat, ens hi deixarem l’ànima i clar que estem parlant d’un hipotètic duel contra el Baskonia o el Tenerife, perquè creiem que podem superar el Madrid, i si no ho féssim seria un gran error”. Per la seva part, Guille Colom, emocionat pel que li espera va valorar moltíssim aquesta classificació, perquè “tothom està força acostumat, però jo he vist el club des d’abaix i és molt important, està entre els vuit millors de l’ACB, la segona lliga més important d’Europa”.

EXPERIMENTATS EN COPA

La gran majoria debutaran, però Peñarroya disposa de cinc experimentats en Copa del Rei, tot i que només podrà comptar amb quatre per la baixa de Nacho Martín: Shermadini (Saragossa), Stevic (Fuenlabrada), Jelinek (Joventut i Baskonia), Navarro (València). La majoria coincideixen que és una experiència inoblidable, que s’ha de gaudir, com Jelinek, que explica com “és una sensació molt diferent, el pavelló és molt gran i quan entres i les aficions estan animant és impressionant”.

Navarro va anar pel mateix camí, “no és un partit normal, canvies de competició, però el que hem de procurar és competir i fer que els aficionats que es desplacin ho gaudeixin com nosaltres i que com sempre fan ens animin amb tot”. Stevic va dir que “l’any passat amb el Fuenlabrada també ens vam enfrontar al Madrid i vam perdre de més de 20 punts i en lliga els havíem guanyat a casa”. Història que podria ser semblant a la del MoraBanc que, recordem, va perdre en lliga contra els blancs de quatre a la pròrroga, però esperem que no es repeteixi. Sobre els possibles reptes, Antetokounmpo va preferir no aventurar-se a prometre res, però sí que va voler deixar clar que “si aconseguim alguna cosa gran farem un gran sopar tots junts quan tornem a Andorra”.

Els barbuts, Schreiner i Jelinek, van riure molt quan van escoltar preguntes sobre si s’afaitarien, però s’hi van negar rotundament. Burjanadze va assenyalar que “estaria un parell de dies sense ser conscient de la fita assolida i després pel play-off”. Com va dir Guille Colom “seria el més gran que viuria, esportivament, aquest país”.

LA NOVA SEU

La Copa 2018 a Gran Canària

El president del Cabildo de Gran Canària, Antonio Morales; el conseller d’Esports, Ángel Víctor Torres; i el president de l’ACB, Francisco Roca, van signar ahir l’acord per organitzar la Supercopa d’aquest any i la Copa del Rei 2018 a Gran Canària. El conveni es prolongarà fins al juny del 2019 i inclou diferents programes de difusió del bàsquet a les escoles, clínics i altres esdeveniments esportius. D’altra banda, l’organització de la Copa d’aquest any ha creat una fan zone al Palau de Congressos Europa, on es podrà gaudir d’activitats de tot tipus les hores prèvies als duels i viure l’essència d’aquesta competició.

tracking