Reportatge

Un San Marino-Andorra calent

Batejat com ‘El clàssic sense triomfs’, l’amistós del 22 de febrer provoca centenars de comentaris a la xarxa. Les dues seleccions fa 12 anys que no guanyen i tenen més a prop que mai la possibilitat de trencar la ratxa negativa.

Un San Marino-Andorra calentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És un partit amistós i no serveix de res més que per provar tàctiques i jugades davant un altre rival amb la intenció de preparar un enfrontament oficial futur. Tot i això, no deixa de tractar-se d’un duel que desperta molta curiositat. Així s’ha reflectit a les xarxes els dies passats. A falta de poc més d’una setmana per a l’amistós entre San Marino i Andorra, Twitter s’ha emplenat de comentaris sobre el que alguns ja han batejat com El clàssic sense triomfs.

El compte de MisterChip (té gairebé dos milions de seguidors) va piular sobre l’enfrontament i va fer arribar l’onada de comentaris. “Andorra: 86 partits seguits sense gua­-nyar (rècord mundial). San Marino: 74 partits seguits sense vèncer. 22 de febrer: San Marino vs. Andorra”, va escriure en un tuit que tenia més de 2.000 retuits i 400 respostes. El fet de conèixer que les dues seleccions no han pogut obtenir ni una victòria els últims 12 anys va fer que els usuaris no es quedessin indiferents i fins i tot alguns s’atrevien a pronosticar un resultat, la majoria dels quals optaven per l’empat.

Un dels més actius en el fil de la conversa que va iniciar MisterChip va ser el capità d’Andorra, Ildefons Lima. “Aquest és el futbol en essència i no el dels milions on els valors i colors no importen. Aquí juguem amb el cor”, assenyalava Lima. El central va conversar amigablement amb molts dels que feien comentaris. “Amb el cor i porteu 86 partits sense guanyar? No fotis”, escrivia un usuari, al qual Lima va respondre amb un “complicat sent un dels països amb menys passaports d’Europa jugant contra gegants”. Hi ha un compte de Twitter en particular que anava més enllà. És una paròdia de la selecció de San Marino (@sanmarinopasion) que escalfa el duel i dedica tots els seus tuits al clàssic. Escriu frases com “no et salva ningú Andorra, morireu”. Lima, conscient que es tracta d’un compte paròdia, va contestar: “No! És només futbol. Aquí també estimem San Marino.”

Serà només un amistós, però no es pot dir que no hi ha res en joc en aquest duel. Acabar amb la pitjor ratxa de la història del futbol ja és una raó de pes per anar a buscar el triomf com si fos un partit oficial.

tracking