Un assaig de Dawson al límit permet als 'Isards' vèncer Xipre

L’assaig de Martin Dawson al darrer minut del partit posa de cara la permanència d’Andorra a la Conferència 1

Un assaig de Dawson al límit permet als 'Isards' vèncer XipreFernando Galindo

Andorra i Xipre s’enfrontaven ahir a l’Estadi Nacional per assegurar la permanència de categoria a Europa. Ambdós conjunts sabien que qui acabés caient tindria tots els números per acabar últim ja que cap dels dos havia sumat ni un sol triomf fins ara en un grup amb seleccions de més nivell per als dos conjunts.

I es va notar des del principi que hi havia molt en joc. Cap dels dos equips era capaç de concretar les jugades i els isards es trobaven especialment desencertats. Fins al minut 39 de la primera el resultat es va mantenir 0 a 0, però una jugada individual de Luke Peters, que es va desfer de tots els defensors tricolors amb la seva agilitat, va assegurar l’avantatge visitant al descans amb un assaig amb posterior transformació fàcil (0-7). L’avantatge es va ampliar al minut dos de la segona, en una nova errada defensiva que va aprofitar Samuel Burns per completar l’assaig transformant i ampliant l’avantatge fins al 0 a 14.

A partir d’aquest resultat, Xipre va desaparèixer ofensivament gràcies al domini clar dels isards. Cinc minuts després del segon assaig visitant, Dani Raya va sumar els primers punts d’Andorra (5-14). Marc Abelló no va tenir ahir el dia i dels cinc xuts a pals que va fer no en va transformar cap. Això va portar a l’emoció fins al final. Al minut 29 Benjamin Fajol deixava la diferència en quatre punts (10-14). Des d’aquest assaig, els isards van abocar-se completament a l’atac i van recór­rer a l’èpica perquè el premi, després de molt treball i esforç, arribés al darrer minut de partit. Martin Dawson recollia una pilota prop de la línia d’assaig i es va encarregar de plantar l’oval al lloc que calia per assolir el triomf que deixa pràcticament assegurada la permanència d’Andorra a la Conferència 1 (15-14). Els isards tancaran la fase el 8 d’abril a Israel.