Nicolas Hale-Woods

“Dani Fornell té nivell per arribar a aconseguir un podi”

El cap executiu del Freeride World Tour 2017 mostra la satisfacció amb l’estació de Vallnord arcalís i la seva felicitat després d’haver prorrogat el contracte amb andorra per als propers anys

“Dani Fornell té nivell per arribar a aconseguir un podi”Frank Robert

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nicolas Hale-Woods, cap executiu del Freeride World Tour 2017 (FWT), explica amb tota mena de detalls la cita andorrana d’aquest esdeveniment mundial. Després d’una primera jornada d’èxit, des de l’organització esperen que la meteorologia millori per poder disputar la prova que es va haver de suspendre a l’estació de Chamonix. Hale-Woods, entre d’altres, es mulla sobre el dia que es reprendrà la competició i, a més, dona tota mena de detalls sobre què implica preparar una jornada d’aquestes característiques.

Com valora els primers dies del Freeride World Tour a Andorra?

El sentiment és molt bo, perquè el que vam veure dijous passat va ser molt maco. Hi va haver fantàstiques accions i totes molt estètiques. A més, la coordinació entre el comitè de l’organització local i l’estació de Vallnord Arcalís va ser fabulosa.

Va acabar satisfet de la preparació de la primera cursa?

Molt. No va ser fàcil perquè el dia 8 va nevar i hi va haver força vent, per la qual cosa el dia 9 al matí es va dur a terme, el més ràpidament possible, la preparació del circuit per assegurar un gran dia de competició amb seguretat i espectacle.

Sap quan es podrà reprendre la prova anul·lada?

Com que podem esperar fins dijous vinent, esperarem a tenir les millors condicions. L’anul·lació de la prova es va produir perquè la neu va canviar i hi va haver vent, aleshores vam preferir que passés la tempesta i que hi hagués un nou gruix de neu. Si el temps no varia gaire et diria que dimecres o dijous, però sabem per experiència que la meteorologia pot canviar, i molt, en tres dies.

I si se l’hagués de jugar a només un dia?

Sempre prefereixo parlar en condicional, però si me l’haig de jugar diria que dimecres es disputarà la prova.

La localització serà la mateixa?

Tenim diferents opcions perquè no sabrem quines seran les condicions després de la tempesta. Tot dependrà, sobretot, de la quantitat de neu i del vent.

Quines són aquestes opcions?

El Baser Negre i la zona que vam utilitzar per a la primera prova.

Quina és la importància de Vallnord Arcalís dins del FWT?

Hi ha cinc proves i són totes importants. Vallnord Arcalís és una de les proves preferides per molts riders perquè en primer lloc hi ha molt bon freeride i, a més, perquè l’hospitalitat és realment excel·lent. Quan arribem aquí ens sentim com si estiguéssim a casa nostra. Són dos aspectes molt bons d’Andorra i et marquen l’experiència. Molta gent que no coneix el país se sorprèn per la qualitat de les muntanyes i, com he dit, l’hospitalitat. I, així, estem molt satisfets, no vam poder obrir la temporada a Chamonix i per a nosaltres era molt important que anés molt bé l’estrena aquí, i així ha estat.

Què pensa de Dani Fornell?

És un rider molt talentós i també és un superpersonatge (riu). Tot i que va caure dijous té nivell per arribar a aconseguir un podi. És normal i just que tingui una invitació per a aquest esdeveniment.

Fins a quin punt és la seguretat important per a vostès com a organització?

És la prioritat número 1 del Freeride World Tour. En els meus temps d’organitzador es va minimitzar molt el risc d’accident, com a promotor sé que si hi ha algun accident l’esport no pot créixer i tampoc l’educació de les generacions futures. En aquesta competició hi ha cinc esdeveniments de Copa del Món, 60 qualifiers i 70 com a júniors. Hi ha 4.000 llicenciats i quasi 2.000 júniors, per tant és molt gran la responsabilitat que tenim i això significa saber dir que no, per exemple, com ha passat aquí. Volem que els joves sàpiguen que han de progressar pas a pas, respectar les regles de seguretat, equipar-se correctament, aprendre a utilitzar el material i respectar la muntanya.

Han prorrogat el contracte amb l’estació de Vallnord Arcalís de cara als propers tres anys. Com ho valora?

Sí, hem renovat el contracte per tres anys, per al 2018, 2019 i fins l’any 2020, sempre que les eleccions no canviïn la majoria governamental. Els dos primers anys vam acabar, totes dues parts, molt satisfets i, per aquest motiu, estem molt contents de poder restablir el lligam i fer-ho a llarga durada. Espero que quan toqui tornem a renovar, ja que estem parlant d’un clàssic dins del calendari del Freeride World Tour.

tracking