Esquí i surf forapista

'Freeride' matiner

L’organització del World Tour avança per a avui la prova prevista inicialment per a dissabte en creure que hi haurà millors condicions

'Freeride' matinerS.C. Ll.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera visita a Andorra del Swatch Freeride World Tour (FWT), el circuit d’esquí i surf forapista més important del món, s’avança a avui. Així ho va decidir l’organització encapçalada per Nicolas Hale-Woods d’acord amb els tècnics de Vallnord Ordino-Arcalís, que van considerar que aquest matí hi hauria millors condicions meteorològiques per tirar endavant la primera de les dues proves que s’han de celebrar al Principat. La forquilla de dies començava precisament avui i s’acaba dijous vinent. El dia està decidit, però falta saber la localització per la qual els riders idearan les seves línies a la recerca de la millor puntuació dels jutges. Dues són les opcions: el Baser Negre, escenari elegit l’any passat, i la Serra de la Balma, també coneguda com El jardí d’Smothy per l’espectacular baixada que va fer l’esquiador neozelandès fa dos anys. “Demà [per avui] a dos quarts de nou decidirem a quina muntanya fem la prova. És una decisió complicada però interessant”, asse­nyalava ahir en la presentació Hale-Woods, prioritzant sempre la seguretat. El rider andorrà Dani Fornell, que competirà amb una wild card, ho tenia clar: “Per mi, sense cap mena de dubte, el Baser Negre. Són dues muntanyes molt diferents. El Baser Negre és una de World Tour, pel desnivell, l’orientació, el volum de salts, la quantitat de línies. Qualsevol esquiador veuria que és superior.” Fornell assegura arribar a la cita “megamotivat”. I és que en funció de l’actuació d’avui rebrà una altra invitació per a la segona prova, la que es va cancel·lar a Chamonix, i que encara no té data. “La meteorologia ens condiciona. Tenim una finestra de vuit dies, fins dijous vinent, i això ens permet flexibilitat fins que ens donin les condicions ideals”, explicava Xabier Ajona, director d’Arcalís.

Al marge del vessant competitiu, a la presentació del Freeride World Tour es va incidir sobre la importància d’acollir un gran esdeveniment com aquest per posicionar Arcalís i Andorra com a destinació forapista. “Fins ara l’estació era un destí freeride per a mercats més propers però ara ens estem convertint en destinació de països que no tenien tradició a casa nostra. I en això té molt a veure l’impacte de l’FWT”, comentava Ajona. Fa un mes s’anunciava que l’acord amb l’organització del circuit s’ampliava tres anys. El pressupost que mou un gran esdeveniment com aquest és de 800.000 euros, tot i que més de la meitat l’aporten els patrocinador del World Tour i la resta el comú d’Ordino, Andorra Turisme (300.000 euros) i l’estació, que s’encarrega de la part logística. L’entesa amb Andorra Turisme és per a dos anys, segons va explicar Betim Budzaku, gerent de la societat, per una qüestió política, tot i que va assenyalar que esperava que no hi hagués problemes per mantenir l’aposta per al tercer any. I és que cada vegada el forapista tira més, especialment amb el seguiment a les xarxes socials. Avui, l’inici de la prova està previst per a les onze del matí.

tracking