TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Joan Erola

“És difícil dir quin és el sostre de l'Irineu”

El tècnic valora com a 'espectacular' el Mundial del corredor i destaca el paper de Carola Vila

“És difícil dir quin és el sostre de l'Irineu”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Erola fa més de vint anys que es dedica a entrenar esquí de fons, primer a Espanya i des d’en fa tres és el mentor d’Irineu Esteve, una promesa que ja ha guanyat una Copa d’Europa i que va sobresortir amb un quart i un vuitè llocs al Mundial Sub-23.

Ja es creu els resultats de l’Irineu?

Me’ls crec perquè hi són. Realment el nostre objectiu era estar entre els millors. El quart lloc, només superat per tres russos, és un súper resultat. I deixa darrere països amb tradició, la qual cosa li dona més valor. L’Irineu va fer un Mundial espectacular.

I vostè que conviu amb ell, pensa que això és natural o hi ha molt treball al darrere?

Ell és molt talentós però treballa molt i moltes hores, és molt disciplinat. En el seu cas s’ajunta una cosa amb l’altra.

El va sorprendre?

Si sóc sincer, veient com havia anat el Copa d’Europa i si competia a aquest nivell veia possibilitats que estigués al Top-10. Després el Mundial són dues curses i els petits detalls decideixen.

On veu el seu sostre?

És difícil de dir quin és. Cada any et sorprèn, té molt de recorregut per millorar i això és bo.

Pot ser en el futur un Top-20 en Copa del Món?

No tinc cap dubte que en pocs anys pot estar en aquestes posicions. Al Mundial ha guanyat gent que ja està en Copa del Món. Però si vol competir a aquest nivell ha d’estar més preparat en tots els sentits (físicament, staff tècnic...).

Això passa per treballar amb un equip de fora com Lluís Marín o en el seu moment Mireia Gutiérrez, per exemple?

Una decisió com aquesta té molt a veure amb el corredor, de com es trobi més a gust.

Parli’m de la Carola Vila, com l’ha vista?

Estic molt content de com li ha anat. En ser el Mundial júnior als Estats Units, els equips han portat les millors. Ella és de primer any i el seu rendiment ha sigut boníssim. Quan sigui d’últim any lluitarà per les vint primeres.

tracking