Futbol americà

Els Patriots remunten els Falcons i s'enduen la final de la Super Bowl

L'MVP Brady aixeca el seu 5è trofeu Vince Lombardi.

Actualitzada 07/02/2017 a les 06:41
Els New England Patriots van proclamar-se ahir campions de la final de la Super Bowl en aconseguir una remuntada històrica davant els Atlanta Patriots. Els vencedors de la conferència ame­ricana van endur-se el seu cinquè títol de campions de la final de la lliga nacional de futbol americà (51a edició).
La primera meitat la van dominar els Falcons a partir de fantàstiques intervencions de Matt Ryan i Devonta Freeman. En el tercer quart, el marcador era de 3 a 28 a favor dels de Geòrgia, i a partir d’aleshores es va iniciar la històrica i dramàtica remuntada. En l’últim quart, l’estrella Tom Brady es va posar el seu equip a les esquenes i gràcies a l’encert de James White i a la defensa dels jugadors van anar escurçant distàncies. Amb 20 a 28, Edelman va recuperar una pilota que mai va caure i va forçar una pròrroga històrica (mai s’havia decidit una Super Bowl a l’over time), després d’igualar el marcador. Finalment, els Patriots van tenir la gran sort d’atacar primers i van saber aprofitar l’oportunitat. Brady es va aproximar a la zona de punts i l’última jugada de l’enfrontament la va cedir al seu soci de la nit, James White, que va anotar el definitiu touchdown i va donar la victòria als New England Patriots de la conferència americana.