Quatre mundialistes competiran a Saint Moritz

Mireia Gutiérrez, Joan Verdú, Marc Oliveras i Àxel Esteve disputaran a partir de dilluns el Campionat del Món a Saint Moritz

Quatre mundialistes competiran a Saint MoritzFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar ahir al Tarter l’equip nacional que participarà en el proper Campionat del Món d’esquí alpí a Saint Moritz (Suïssa) i que integren Mireia Gutiér­rez, Joan Verdú, Marc Oliveras i Àxel Esteve. Dels quatre només aquest últim arriba a la cita sense experiència en un Mundial, ja que per a Gutiérrez el de Suïssa serà el seu cinquè Campionat del Món (Val-d’Isère 2009, Garmish 2011, Schladming 2013 i Vail-Beaver Creek 2015), i Oliveras i Verdú van coincidir fa quatre anys a Schladming (Àustria).

Etiquetes:

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, va començar explicant que l’objectiu dels quatre passa perquè “facin el seu millor esquí, que el poden fer, i obtenir el millor resultat possible”. Després va anar més enllà i va parlar de les posicions: “Per a la Mireia aconseguir un Top-15 seria un més que excel·lent resultat, mentre que per als nois l’objectiu seria obtenir un Top-30.” Visa, que va explicar que la delegació la completaran els tècnics Carlo Bagnod, Max Tissot, Roger Vidosa, Marc Gutiérrez i Yago Antes, i un fisioterapeuta, Gerard Roca, considera que la cita de Saint Moritz es presenta com “una bona oportunitat per continuar creixent, sobretot per als joves. També ens servirà per preparar els Jocs Olímpics de l’any vinent, a Corea”.

El Mundial aixecarà el teló dilluns amb els entrenaments de descens, que aniran molt bé perquè els esquiadors andorrans facin quilòmetres en velocitat, i dimecres el supergegant, amb Marc Oliveras i Joan Verdú, obrirà la competició. L’última prova serà l’eslàlom masculí, el dia 19, per al qual s’hauran de classificar tant Verdú com Àxel Esteve. Per fer-ho hauran d’entrar entre els 60 primers a la cursa de classificació.

Mundial de fons sub-23 i júnior

Carles Visa encara estava ahir emocionat pel quart lloc d’Ireneu Esteve en els 15 quilòmetres estil lliure del Mundial sub-23. “Amb l’Ireneu tot és increïble. Realment els resultats que està fent són extraordinaris. Està aconseguint coses que ens sorprenen a tots. El quart lloc de dijous és fantàstic, extraordinari”. Visa va confirmar que el corredor, que avui torna a competir a Park City, disputarà alguna cursa de la Copa del Món. “Ja ho vam dir i s’ho ha guanyat amb els resultats. Li anirà molt bé per a la motivació i l’experiència”. D’altra banda, ahir Carola Vila va finalitzar en 39a posició la cursa d’esquiatló, amb un total de 10 quilòmetres, al Mundial júnior. Hi havia 51 participants i Vila compleix l’objectiu de quedar entre les 40 primeres.

ELS MUNDIALISTES

Joan Verdú, Esquiador

PROVES

Supergegant, descens, gegant,

supercombinada i eslàlom. Farà tot

Joan Verdú afronta el repte de participar en totes les proves del programa mundialista. “Arribo en un estat de forma molt bo. Físicament estic bé, molt a gust, i tècnicament estic fent una bona temporada. Estic content de com m’està anant tot i afronto el Mundial amb confiança”, explicava. Tot i estar preparat per a les cinc proves, Verdú no amaga que “en supergegant i gegant és on em noto millor”. Per a ell, “fer un Top-30 seria un excel·lent resultat, però no m’obsessiono amb el resultat. Buscaré fer el meu millor esquí”.

Àxel Esteve, Esquiador

PROVES

Haurà de classificar-se per al

gegant i l’eslàlom

Àxel Esteve s’ha guanyat la plaça per al Mundial gràcies als bons resultats en curses FIS (la Copa d’Europa li ha costat més). Esteve disputarà les proves més tècniques, gegant i eslàlom, tot i que abans haurà d’aconseguir la classificació en unes curses prèvies. “Arribo al Mundial en un bon estat físic i tècnic. Un bon objectiu per a mi seria classificar-me, i si ho aconsegueixo donar el millor de mi i agafar experiència per als Jocs de l’any vinent”. El corredor es veu amb prou esquí per superar el primer cribratge.

Mireia Gutiérrez, Esquiadora

PROVES

Competirà en eslàlom. Es queda per poc fora de la supercombinada

Mireia Gutiérrez serà l’última representant de l’equip nacional a entrar en competició i ho farà el 18 de febrer en l’eslàlom, l’única prova en què participarà a Saint Moritz. “M’ho jugaré tot a una carta en l’eslàlom, que és la meva disciplina forta. Em sap greu no poder fer la supercombinada per poc. Estic contenta de com m’està anant la temporada i vaig al Mundial en forma”, comentava la corredora. Gutiérrez defuig la pressió: “No penso en cap objectiu. L’important és esquiar al meu nivell o augmentar-lo i ja vindrà el resultat.”

Marc Oliveras, Esquiador

PROVES

Disputarà la velocitat: supergegant, descens i supercombinada

Marc Oliveras se sincerava ahir sobre com es troba en vista a la important cita de Saint Moritz. “No arribo com m’agradaria. Em falta una mica de confiança. Crec que últimament m’he ficat una pressió extra pels resultats i m’he ofuscat una mica. He volgut fer massa coses tècnicament i no he gaudit. No estic esquiant com a principis de temporada.” És per això que Oliveras encara el Mundial esperant “fer un esquí còmode i estar relaxat. Si em centro en això penso que pot anar millor que si penso a fer un resultat”.

tracking