Més jugadors estrangers

El mercat d’hivern de la Lliga nacional es tanca amb 48 fitxatges de futbolistes de fora, nou més que el 2016

Més jugadors estrangersFACEBOOK TIC TAPA SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mercat d’hivern al futbol nacional (Lliga Grup Sant Eloi i Lliga Biosphere) es va tancar la mitjanit de dimarts a dimecres amb un total de 55 operacions que van necessitar el transfer internacional, segons dades de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). D’aquestes transaccions 48 corresponen a llicències de jugadors estrangers que aterren al Principat, mentre que la resta –set– són els futbolistes que han deixat la competició domèstica per anar a un altre país. En total són nou fitxatges forans més respecte a l’any passat, quan van arribar durant el mes d’obertura del mercat 39 jugadors (en van marxar 13).

Segons les dades facilitades al Diari pels clubs de la Lliga Grup Sant Eloi, el Tic Tapa Sant Julià, segon classificat a dos punts del Don Denis Santa Coloma, és l’equip que més s’ha reforçat entre els aspirants al títol de lliga, amb set incorporacions. L’última és la de Leo Alves, exjugador de l’FC Andorra i exmembre de la UE Santa Coloma i tres cops internacional absolut. Destaquen també el jove Isaac Padilla (ex-Barça juvenil) i Nikola Zugic, provinent de la segona portuguesa. En contrapartida, la UE Santa Coloma, dirigida per Emiliano González i tercera classificada empatada a punts amb el Tic Tapa, es manté fidel a la seva filosofia d’apostar per jugadors del país i no ha fitxat en la finestra d’hivern. És més, ha vist com marxava Leo. “Som com l’Athletic de Bilbao de la lliga”, comentava Emiliano.

El Don Denis Santa Coloma, vigent campió i líder provisional després de tretze jornades, només ha fitxat el migcampista Chus Sosa, amb experiència a segona B i amb una eliminatòria amb l’Osca contra el Barça a la Copa del Rei en la seva trajectòria. “Hem fitxat el que necessitàvem. Pensàvem que teníem una mancança a l’extrem i hem anat per ell”, explicava Xavi Torné.

El quart classificat, l’FC Lusitans, ha tornat a pescar a Portugal, d’on ha incorporat quatre jugadors, Marquinhos, Rubén, Thiago i Gastón. Per contra, ha perdut Òscar Sonejee, retirat després d’una llarga trajectòria, David Ribolleda i el porter Andrés, que ha marxat al Rest. The New 1978 UE Engordany. L’equip que dirigeix Otger Canals, cinquè classificat i amb aspiracions d’entrar al play-off pel títol, que ara té a 6 punts, és precisament un dels conjunts que més s’han reforçat, amb vuit fitxatges. Alguns de destacats com els dels paraguaians Ever Amarilla, davanter centre que ja ha debutat, i Guillermo Peña. L’Engordany també ha mirat cap a França, d’on ha arribat cedit del Bastia Julien Benhaim i del filial el lateral Barthélémy Casanova. L’FC Encamp, sisè classificat, ha ampliat la plantilla amb dos porters, Hugo do Paço (Jenlai) i Elías, Claudi Bové (ex-Martorell B) i el mexicà Luis.

Els dos últims classificats, l’Assegurances Generals FC Ordino i el CE Jenlai, han remogut el vestidor. Els ordinencs presenten vuit cares noves, entre les quals sobresurten els argentins recomanats pel Conejo Saviola, Darío Córdoba (ex-River Plate) i Walter Gómez, i Remo Forzinetti (ex-Blanes i Gramenet). El Jenlai, cuer i amb problemes d’efectius, ha incorporat onze jugadors del país per mirar d’evitar un descens que sembla cantat.

tracking