Bàsquet

Shermadini, MVP Movistar de gener

Les seves espectaculars xifres l’han portat a ser el millor valorat del mes de tota la lliga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les actuacions per emmarcar de Giorgi Shermadini al llarg del mes li van acabar portant un reconeixement ahir: el premi MVP Movistar de gener de la lliga Endesa. El georgià ha brillat més que ningú aquest mes i ha deixat diferents actuacions per al record. Com per exemple quan va assolir el màxim de valoració de la temporada amb 41 gràcies als seus 21 punts i 15 rebots en el partit davant el Reial Madrid, en el qual es va quedar a només dos del rècord històric del MoraBanc, en mans de Chris McNealey des del 1995 amb 43.

Aquest rècord del curs va ser superat la jornada 19 per Edwin Jackson (44), però això no ha impedit al pivot del conjunt andorrà seguir sent un dels homes més destacats de tota la lliga. Va ser nomenat jugador de la jornada 17, en la qual l’equip va assolir la classificació per a la Copa del Rei davant el Reial Betis Energia Plus. En aquell matx va fer notar les seves ganes d’assolir el desitjat bitllet per a Vitòria amb 22 rebots, 11 punts i 33 de valoració. I tampoc va decebre en l’exhibició a Gran Canària: 17 punts, 7 rebots i 22 de valoració. Les mitjanes que ha marcat durant el mes parlen per si soles: 18 punts, 9 rebots i 27,75 de valoració. Una bestiesa.

El que sí que tenia clar Shermadini, que ahir va sortir a parlar en zona mixta, és que el reconeixement no és casualitat i els companys i tècnics han estat imprescindibles per assolir la fita. “Estic orgullós del reconeixement i pels meus companys i entrenadors. Ells han fet que jo pugui guanyar això”, declarava el georgià, que puntualitzava que “estic feliç per ser l’MVP de gener, però no canvia gaires coses i hem de mostrar més”. Shermadini, en un indubtable gran estat de forma i amb el seu primer premi de jugador més valorat al sarró, assegurava que s’esforça cada dia més per millorar. “Em sento molt bé i m’empenyo més a mi mateix per donar tot el que tinc. Sé que puc fer moltes coses. Hi ha vegades que surten i n’hi ha d’altres que no”, va exposar.

En aquest sentit, es va referir al darrer partit a la pista del Divina Seguros Joventut, en què l’equip es va quedar en uns pobres 59 punts i en el qual “personalment vaig començar malament”. Malgrat tot, va acabar sent novament el més valorat, amb 12 punts i 15 de valoració. El pivot, però, acceptava la davallada que havia fet l’equip. “Hi va haver molta diferència entre el partit contra el Gran Canària i el de Badalona. Al primer vam anotar-ho tot i al següent tothom va fallar i ells van jugar bé”. Malgrat tot, Shermadini assenyalava que “hem d’'oblidar aquell partit i preparar-nos per al duel contra el Baskonia”. Sobre aquest enfrontament, que es juga diumenge a les 12.30 h al Poliesportiu, el georgià veu positiu que sigui davant la seva afició, per l’entitat del rival. “És bo que juguem aquest partit a casa, amb la nostra gent. Ells tenen un calendari difícil, juguen contra el Reial Madrid el divendres un partit d’Eurolliga. Potser estan cansats, no ho sé, però és igual. Juguem a casa, on no hem perdut cap partit i espero que seguim així”, va manifestar.

TENSIÓ AMB ENDESA

D’altra banda, ahir el rotatiu espanyol El País va fer pública una informació en què assegurava que Endesa estudiava denunciar a l’ACB per incompliment de contracte. Segons explicaven en l’article, el nom de la lliga s’ha venut a Movistar de cara a la temporada vinent “sense l’autorització dels clubs i sense potestat negociadora”. Segons Endesa, aquest moviment del president de l’ACB, Francisco Roca, incorria a un incompliment del contracte que van signar el 2011 i en el qual s’especificava que la companyia elèctrica tenia “dret preferent” per mantenir el nom una vegada finalitzés el contracte. A més, la voluntat d’Endesa és seguir donant nom a la lliga espanyola “tres o quatre anys més”. Si no emprendran accions legals.

EL DIUMENGE

Partit contra el càncer

El MoraBanc ha batejat l’enfrontament d’aquest diumenge davant el Baskonia com el partit contra el càncer. Casualment, un dia abans és el dia mundial contra la malaltia i el club vol sumar-se als actes donant suport a l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca). Els voluntaris seran presents abans del duel repartint butlletes per al sorteig d’una samarreta signada i a més alguns patrocinadors vinculats al club donaran diners per cada assistència, esmaixada, triple, cistella de dos o punts anotat en un fons. El MoraBanc espera arribar als 2.000 euros de recaptació.

tracking