TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Esquí i surf forapista

Repetirà la doble ració

El Freeride World Tour reubica la prova suspesa de Chamonix a Vallnord Arcalís, que passarà a acollir dues cites en una setmana

Repetirà la doble racióVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorrà tindrà en només una setmana doble ració de Free­ride World Tour (FWT) per segona vegada en només tres anys. L’organització de la màxima competició en l’àmbit mundial d’esquí i surf de neu forapista va anunciar ahir que la cita que s’havia de disputar a Chamonix, que obria la temporada, es traspassarà a la segona prova del calendari, la de Vallnord Arcalís. Per tant, l’estació andorrana tindrà dues proves diferents de l’FWT entre el 9 i 16 de febrer, que és la finestra marcada per l’organització per disputar les cites.

El motiu pel qual van decidir reubicar la competició és que a Chamonix les condicions meteorològiques no eren favorables per a la celebració de l’esdeveniment a causa del vent. “Malgrat haver-hi una quantitat de neu suficient a la regió, les fortes ratxes han eliminat qualsevol possibilitat de competició en un entorn forapista en condicions segures al Mont Blanc i als voltants”, assenyalava un comunicat de l’FWT.

La situació d’acollir dues cites ja es va donar el 2015. En aquell cas, una allau provocada accidentalment per el rider francès, Julien López, a Fieberbrunn (Àustria) en retrocedir per recuperar un esquí perdut va portar també a suspendre la competició i reubicar-la per a la que estava programada seguidament, que curiosament era la d’Arcalís. Tenint aquest precedent en compte, l’organització de l’FWT va proposar el cap de setmana passat a l’estació andorrana fer una doble competició novament al Principat, ja que les previsions a la regió francesa no milloraven. Des de Vallnord Arcalís van acceptar encantats. “Moltes estacions del món voldrien tenir una prova del Freeride World Tour i tenir la possibilitat d’acollir-ne dues de seguides és una sort molt gran i també un orgull poder disposar de les condicions per poder-ho fer”, va analitzar el director d’Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, que va valorar la consideració de l’organització de la màxima competició del forapista.

Com ja va succeir fa dos anys, aquesta prova que hauran d’organitzar des de Vallnord Arcalís no comportarà una despesa econòmica afegida significativa. Només l’ús de la maquinària i del personal organitzador durant més hores suposarà un esforç extra econòmic. “La dificultat econòmica més gran és portar el Freeride World Tour aquí. Una vegada tenim tot el material ja no suposa cap despesa considerable i només són hores de feina de més”, va assegurar Ajona. En total, portar la competició al Principat té un cost de 800.000 euros, dels quals la meitat estan coberts pels patrocinadors oficials de l’FWT i l’altra meitat es reparteixen entre els patrocinadors locals com, per exemple, Andorra Turisme, entre altres.

De moment, les previsions meteorològiques per a les dates de l’arribada de les dues cites al Principat són variables i encara s’haurà d’esperar per veure quines seran les condicions per a la disputa de les proves. Com és habitual, l’organització decidirà el dia de la competició 36 hores abans de començar qualsevol de les dues proves. S’ha de tenir en compte que amb la cita de Chamonix afegida a Andorra, s’hauran de buscar dues dates i dues zones de baixada de l’estació ordinenca diferents, tal com es va donar el 2015. Tot i això, amb la doble ració del millor freeride del món al Principat el premi serà una vegada més doble.

DOBLE PODI ANDORRÀ A ELDORADO FREERIDE JÚNIOR, A BAQUEIRA

El circuit Freeride Junior Tour va passar el cap de setmana per Baqueira, a la Vall d’Aran, amb la celebració d’Eldorado Freeride, puntuable amb dues estrelles i que va acabar amb dos podis per a riders andorrans. En categoria d’esquí femenina Naila Vidal Arajol va situar-se en segona posició (360 punts) només superada per la canadenca Rhegan Williamson. Blanca Aracil va deixar la BTT per posar-se els esquís i va acabar sisena classificada. L’altre podi per als representants del país va arribar en esquí masculí, amb Joan Aracil ocupant la tercera posició (280 punts de premi), sent superat per Abel Moga i Sebastián Pedreira, i amb 31 participants en total. En surf de neu femení Alba Terés va ser la guanyadora, mentre que en nois l’andorrà David Tapia va finalitzar en la sisena posició. El proper cap de setmana el pic alt del Cubil, a Grandvalira, acollirà per tercer any consecutiu el Mundial júnior, amb els seixanta millors riders joves del món. La competició està prevista per diumenge.

tracking