CICLISME

La Purito Andorra s'avança en el calendari i treballa per superar els 2.000 participants

La tercera edició de la marxa cicloturista tindrà lloc el 5 i el 6 d'agost

La Purito Andorra s'avança en el calendari i treballa per superar els 2.000 participantsM.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de la marxa cicloturista Purito Andorra 2017 s'ha posat el límit d'acollir 2.000 participants, tot i que treballen per poder rebre més inscripcions, ja que tot i no haver pogut donar més detalls, Joaquim Rodríguez ha avançat que “estem acabant de lligar quatre coses i si es pogués superar el límit per a nosaltres seria important”. Aquesta situació s'ha plantejat després que el primer any s'esperaven 500 persones i van arribar a les 1.100, i la segona edició preveia 1.000 i va doblar la xifra. A més, cal tenir en compte que durant la primera setmana d'inscripcions, ja s'han rebalsat els 700 ciclistes.

A petició del Comú de Sant Julià de Lòria, aquest any la prova s'avança en el calendari i tindrà lloc el 5 i 6 d'agost, ja que segons ha explicat el cònsol major de la parròquia, Josep Miquel Vila, a mitjan agost hi ha un volum molt elevat de turistes i es complica la logística. En aquest sentit, ha explicat que aprofitaran per a omplir les places hoteleres lliures de la parròquia.

Vila ha reconegut que la data ideal seria el mes de juliol però no s'ho han plantejat per respecte a la Volta als Ports que se celebra en aquesta data des de fa més de 40 anys. El que sí que plantegen és la possibilitat que tingui lloc al setembre, i així li ho han fet arribar a l'organització, que s'ha compromès a estudiar-ho però ja ha advertit que “és molt complicat”. En tot cas, la corporació ha agraït l'esforç de l'organització per haver fet aquest canvi inicial.

Pel que fa al desenvolupament de la prova, el diumenge es donarà el tret de sortida al recorregut llarg (145 quilòmetres), curt (80 quilòmetres) i mini (28 quilòmetres), i s'està treballant per convocar una activitat alternativa per al dissabte. Joaquim Rodríguez ha assegurat que estan entre “perduts i contents”, ja que el recorregut és molt dur però tot i això entre el 60 i el 70% s'inscriuen a la llarga.

S'espera la participació d'una “estrella” del ciclisme, tot i que no l'han volgut avançar perquè encara no està tancada la confirmació. Del que sí que estan segurs és de la participació de diversos ciclistes exprofessionals, i fins i tot alguns professionals que durant aquestes dates estaran entrenant a Andorra per preparar la Vuelta.

tracking