curses de muntanya

L'Skyrace Comapedrosa obre les inscripcions l'1 de març

Per segon any consecutiu l’SkyRace Comapedrosa puntuarà per a les World Series de la International Skyrunning Federation

L'Skyrace Comapedrosa obre les inscripcions l'1 de marçSkyrace

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra continua apostant pels esports de muntanya i el cap de setmana del 28 al 30 de juliol serà la capital mundial de l'Skyrunning amb la celebració de l’SkyRace Comapedrosa a Arinsal. Les inscripcions estaran disponibles l'1 de març per a tots els corredors a la plataforma ticketoci.net.

Per segon any consecutiu l’SkyRace Comapedrosa puntuarà per a les World Series de la International Skyrunning Federation i reunirà els millors corredors de muntanya del món.

La Massana manté l'organització d'esdeveniments esportius i a banda de l’SkyRace Comapedrosa, aquest estiu la parròquia acollirà una prova UCI Mountain Bike World Cup. Sergi Balielles, regidor de Turisme del comú de la Massana, afirma que "la Massana s’està consolidant com a seu de grans esdeveniments esportius de muntanya. Després d'haver-nos convertit en una plaça fixa del calendari internacional de mountain bike -amb l'organització d'uns Mundials i diverses Copes del Món- també apostem per l’Skyrunning". Balielles hi afegeix que "tenim l'entorn ideal per a realitzar proves d'alt nivell, no només per les característiques orogràfiques sinó també per l'espectacularitat dels paratges del Parc Natural de les Valls del Compedrosa".

La prova reina del cap de setmana seguirà sent l’SkyRace Comapedrosa que diumenge 30 de juliol concentrarà als aspirants a la victòria final de les Sky Series de la ISF. El 2016 Tom Owens i Laura Orgué es van alçar amb la victòria i van polvoritzar el rècord de la cursa que amb 21 quilòmetres i gairebé 2.300 metres de desnivell positiu acumulat és una de les més dures del circuit. Alguns dels millors corredors del món ja han publicat els seus calendaris amb la inclusió de la cursa, com és el cas de la sueca Emelie Forsberg, que compta amb múltiples triomfs en les World Series al seu palmarès. El programa de l'SkyRace Comapedrosa 2017 segueix comptant amb l’SkyRace Arinsal de 15 quilòmetres amb 1400 metres de desnivell positiu.

La principal novetat de l'edició 2017 serà la celebració del Youth World Championships de la ISF, que entre l’SkyRace Comapedrosa i l’SkyRace Arinsal, coronarà els millors corredors joves del món de Sky a les categories A (16-17 anys), B (18-20 anys) i Sub23 (21-23 anys), i de Vertical en l'espectacular KV Arinsal, que en tan sols 3.5 quilòmetres corona l'Alt de la Capa a 2.530 metres d'altitud salvant un desnivell de 1.000 metres, en una en una clara aposta per la promoció del Skyrunning.

Les inscripcions estaran disponibles l'1 de març per a tots els corredors a la plataforma ticketoci.net.

tracking