Automobilisme

Més suport públic

L’Automòbil Club d’Andorra demana que les institucions augmentin la implicació per seguir garantint l’arribada de l’Andros

Més suport públicSergi Cano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa tot just un mes i mig que es va disputar la cita anual del Trofeu Andros al circuit d’Andorra i malgrat que ha passat poc temps des que van passar pel Principat els millors pilots sobre gel, l’organització de la següent edició ja es mira de posar en marxa. De fet, quan s’estava celebrant el campionat francès al Pas de la Casa ja es feien les primeres passes. L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) va acordar verbalment amb Max Mamers, promotor de l’Andros, que l’arribada de la prova al Principat s’aniria renovant any a any i en aquell moment ja s’analitzava com es podria fer front a l’organització de la cursa.

Portar l’Andros a Andorra segueix sent un trencaclosques econòmic per a l’ACA i per a la cita que s’espera el proper mes de desembre s’hi ha afegit un problema més. Un dels patrocinadors privats més importants ha reubicat la seva aposta a l’ACA donant suport a altres campionats sobre gel i ha deixat a banda l’Andros. Si amb aquest patrocinador la prova francesa ja era deficitària per a l’ACA, la nova situació afegirà més problemes per quadrar el pressupost als dirigent de l’entitat. Per ara, la voluntat és la d’obtenir més suport a través de les institucions del país per garantir la continuïtat de la prova.

El comú d’Encamp és un dels ens públics que faran el pas endavant. Al pressupost d’aquest any ja es preveu una part per augmentar el suport a l’ACA i a l’arribada de l’Andros, amb una partida pressupostària de 10.000 euros, la qual pot variar en funció de les necessitats.

Per concretar la quantitat final, el comú i l’ACA es reuniran en dates properes, juntament amb el Govern. “Hem d’acabar de parlar-ho. Tenim 10.000 euros reservats al pressupost. Si ha de ser menys, millor, i si en necessiten més es pot mirar”, va assenyalar el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres. Per la seva part, el secretari general de l’ACA, Toni Sasplugas, va indicar que “sempre ho hem tingut complicat. Ara estem fent el pressupost de l’any, però si no hi ha implicació de les institucions estarem en una situació complicada”. El que té clar Sasplugas és que continuen buscant patrocinadors privats per col·laborar amb l’Andros, ja que formen “el gruix” del pressupost. Encara hi ha temps de sobres.

27 PILOTS A LA PRIMERA CITA DE LES CRÈDIT ANDORRÀ GSERIES

L’Automòbil Club d’Andorra va anunciar ahir la incorporació de Marc Gutiérrez a les Crèdit Andorrà GSeries. El pilot andorrà va entrar a última hora en la convocatòria, en substitució d’Àlex Bercianos. Participarà en la categoria debutant de GS2, formant equip amb Ricard Gutiérrez. També hi serà present el campió de les GSeries del 2015 i 2016, Nil Solans, que estarà acompanyat del pilot de GP2 Sergio Canamasas. La primera prova d’aquesta temporada, que comptarà amb Àlex Crivillé com a convidat d’honor, es disputarà avui al Circuit d’Andorra i hi participaran 27 pilots repartits en 14 vehicles. La competició constarà d’un escalfament, dos esprints i dues performances alternades, les finals i els podis, i es disputarà entre les deu del matí i les set de la tarda.

tracking